Ana SayfaGündemGaranti Bank International NV’ye 185 Milyon Dolarlık Kredi Sağlandı!

Garanti Bank International NV’ye 185 Milyon Dolarlık Kredi Sağlandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Garanti Bankası’nın iştiraklerinden olan Garanti Bank International NV’ye 185 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi sağlandı.

GBI Dolar Cinsinden Borçlanmayı Tercih Etti

Merkezi Hollanda- Amsterdam’da olan Garanti Bank International NV’nin Garanti Bankası’nın iştiraklerinden olduğu biliniyor. GBI olarak bilinen Garanti Bank International, 20 Haziran 2018 tarihinde imzaladığı ve uygulamaya başladığı scale – back sonrasında tutarı 185 milyon Amerikan doları ve vadesi 365 gün olan sendikasyon kredisinin kullanımını 26 Haziran 2018 tarihinde sağladı. Fonlama planı ve euro türünden fonlama kaynaklarına erişimin kolay olması doğrultusunda GBI tarafından sadece dolar türünden borçlanmayı seçti.

10 Değişik Ülkeden 14 Banka Katıldı

Garanti Bank International NV’ye sağlanan sendikasyon kredisine 10 değişik ülkeden 14 farklı banka dahil oldu. Kredi sağlayıcılar arasında Avrupa Birliği’nde yerleşik olarak faaliyette olan bankalar yüzde 75’lik katılımları ile önemli yer tuttu. Sendikasyon kredisine ayrıca Amerika’da, Birleşik Arap Emirlikleri’nde ve Kanada’da faaliyet gösteren bankalar da katıldı. Kredi toplamına katılımcı bankaların 3 milyon ile 40 milyon dolar arasındaki tutarları ile erişildi.

Diğer Bankalar Garanti Bank International ile Çalışmak İstiyor

Garanti Bank International NV Genel Müdürü Erhan Zeyneloğlu bu konu hakkında bir açıklama yaptı. Zeyneloğlu, bu sendikasyon kredisinde sadece dolar türünden ödemeyi tercih ettiklerini, bu krediden 2017 yılına göre belirgin bir maliyet avantajı sağladıklarını, krediye katılımcı bankaların taleplerinin nedeninin GBI’ye olan güvenleri olduğunu, 25 yıldan fazla bir süredir başarılı bir şekilde faaliyetlerine devam ettiklerini,mali yapılarının güçlü, rekabet güçlerinin ve küresel piyasalarda deneyimli olduklarını, küresel anlamda faaliyet gösteren ve bölgede yer alan bankaların Garanti Bank International ile çalışmayı istediklerini, müşteri odaklı yaklaşımları ile etkin finansal çözümler üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.