Ana SayfaKariyerBanka Müfettişliği: Sınav Süreci, Görevleri ve Maaşı

Banka Müfettişliği: Sınav Süreci, Görevleri ve Maaşı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Banka müfettişi, bankaları ve şubeleri denetleyen, daha çok genel merkezler bünyesinde faaliyet gösteren bir meslek grubudur. Güzel yanları olduğu gibi bir hayli zor bir meslek de olan Banka Müfettişliği, yine de bankacılık sektöründe kariyer yapmayı hedefleyen pek çok insanın ulaşmak istediği bir meslektir.

Banka Müfettişinin pek çok çeşidi mevcuttur. Örneğin; devlet bankası bünyesinde çalışabilme adına yeteri kadar KPSS puanına ihtiyaç duyulurken, özel bankalarda müfettiş olabilmek için ayrı banka sınavları düzenlenmektedir.

Banka Müfettişi Nasıl Olunur?

Banka Müfettişliği: Sınav Süreci, Görevleri ve Maaşı - Bankacıyım
Banka Müfettişi Nasıl Olunur?

Devlet bünyesinde banka müfettişliği için öncelikle KPSS sınavına girilmesi ve yeterli bir puan alınması gerekmektedir. Fakat bazen KPSS’den alınan puan yeterli olmazken, ayrıca Maliye’nin sınavlarına da girilmesi gerekelebilir. Bu iki sınavın başarılı olarak tamamlanması durumunda mülakat gerçekleştirilmektedir. Maliye Bakanlığı tarafından görevlendirilen yetkililer tarafından bireysel ya da toplu olarak mülakat yapılmakta ve iletişim becerisi yüksek, diksiyonu düzgün ve sabırlı kişiler belirlenmektedir. Banka mülakat sorularını başarılı bir şekilde tamamlayan adaylar atanmak üzere seçilmekte ve puan durumuna göre de ataması gerçekleştirilmektedir.

Özel sektörde banka müfettişi olabilmek için ise, herhangi bir KPSS puanı aranmaksızın ilgili bölümlerden mezuniyete bakılmaktadır. Özel bankalar müfettişlerini genellikle özel banka sınavları ile belirlemektedir. Her banka kendi sınav tarihini ve alınacak olan müfettiş sayısını belirtmekte, uygun olan adayları mülakata davet etmektedir.

Banka Müfettişi Görevleri Nelerdir?

Bankacılık sektöründe kariyer planlamasına göre banka müfettişi olarak tamamlayan kişiler pek çok sorumluluk üstlenmektedir. Banka müfettişleri temel olarak danışmanlık ve güvence şeklinde iki görev üstlenmektedir. Banka müfettişleri işleri gereği çeşitli şubelerde çalışması sebebi ile risk odaklı bakış açısına sahip olmalı, bir ürün ya da süreci riske göre  strateji ile değerlendirebilmektedir. Dolayısıyla bazı icrai faaliyetlere yönelik danışma hizmetleri de vermektedir. Öte yandan güvence hizmetleri de veren banka müfettişleri bir bankada işlerin yolunda gidip gitmediği sorusuna cevap vermektedir. Yönetmelikler dahilinde bağımsız ve tarafsız olan banka müfettişlerinin çalışmaları, bu nedenle güvence hizmeti sunmaktadır.

Banka Müfettişi İşe Alım Şartları Nelerdir?

Banka müfettişi alımlarında bakılan şartlar genellikle adayların diksiyon düzgün, insan ilişkilerinden başarılı, sabırlı ve üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmasıdır. Devlet kadrosu için ayrıca KPSS şartı da aranmaktadır.

Bankada Müfettiş Olarak Görev Alanlar Ne Kadar Maaş Alırlar?

Bankada Müfettiş olarak istihdam edenlerin maaşı yaklaşık asgari ücretin 2 katı kadar olmaktadır. Ancak bu ücret bankadan bankaya göre değişiklik gösterebilmektedir.

Banka Pazarlama Uzmanlığı: Görevleri ve Maaşı

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.