Ana SayfaGündemTürk Eximbank 550 Milyon Dolar Kredi Sağladı!

Türk Eximbank 550 Milyon Dolar Kredi Sağladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Eximbank tarafından MIGA garantisindeki bankalardan 550 milyon dolar tutarında kredi sağlandı.

Türk Eximbank Yeni Kredisinin Vadesi 10 Yıl

Türk Eximbank küresel bankaların oluşturduğu MIGA adlı konsorsiyumdan tutarı 550 milyon dolar, vadesi 10 yıl ola kredi sağladı. Türk Eximbank yurtdışından sağlanan bu kredi ile ilgili bir açıklama yaptı. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre Dünya Bankası’nın kuruluşlarından olan ve MIGA oalrak kısaltılan Multilateral Investment Guarantee Agency adlı kuruluşun garantisi altında bulunan bankalardan oluşan konsorsiyum ile Türk Eximbank arasında bir kredi anlaşması imzaladığı, konsorsiyumun liderliğini BNP Paribas ve Standart Chartered Bank’ın yaptığı, Societe Generale, , Mitsubishi UFJ ve Citibank’ın da konsorsiyumdaki bankalar arasında olduğu, MIFA garantisindeki bu bankalar tarafından Türk Eximbank’a sağlanan toplam kredi tutarının 550 milyon dolar olduğu, bu tutarın 140 milyon dolar ve 348 milyon euronun toplamı ile elde edildiği, kredinin vadesinin de 10 yıl olduğu bildirildi.

Eximbank’ın MIGA Garantili Borçları 1.7 Milyar Dolar Oldu

Banka’nın açıklamasında Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’ın görüşlerine de yer verildi. Adnan Yıldırım, bahsi geçen kredinin MIGA garantisinden olmasından dolayı aynı vadedeki bir eurobond ihraç işlemine göre maliyetinin çok daha düşük olduğunu, sağlanan bu yeni borçlanma da dahil edildiğinde Türk Eximbank’ın MIGA garantisindeki toplam borç tutarının 1.7 milyar dolara çıktığını, ihracata uzun vadede ve uzun vadede verilen finans desteklerinin daha da artırılması ile ilgili Türk Eximbank’ın çalışmalarının 2018 yılının ikinci altı aylık döneminde de devam edeceğini söyledi.

Türk Eximbank Kaynak Sağlama Çalışmalarına Devam Edecek

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım küresel piyasalardan sağladıkları kaynakları çoğaltmak hedefiyle son 1 yıllık dönemde Japonya, Körfez bölgesi, Amerika, Hong Kong, Franfurt, Zürih, Taipei, Amsterdam’da bilinen finans kuruluşlarından, lider varlık yönetim şirketlerinden, sigorta şirketleri ve emeklilik yönetim şirketleri ile pek çok görüşme gerçekleştirildiğini, MIGA garantisinde olan bankalardan sağlanan 550 milyon dolarlık yeni kredinin vadesinin 10 yıl olduğunu da söyledi.

 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.