Ana SayfaEkonomiTürk –İş Genel Başkanı’ndan Önemli Taşeron İşçi Açıklaması!

Türk –İş Genel Başkanı’ndan Önemli Taşeron İşçi Açıklaması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk – İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kadroya alınmayan taşeron işçilerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Umudumuzu Hala Koruyoruz

Türk – İş Genel Başkanı Ergün Atalay konfederasyon olarak taşeron problemi ile ilgili çözüm önerilerini kapsayan akademik çalışmalar yaptıklarını, kadroda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadroya dahil edilmesi ile ilgili umutlarını güçlü bir şekilde koruduklarını söyledi.

Taşeron İçi Sorunu Kalıcı Çözüme Ulaşmalı

Türk – İş olarak bilinen Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay konfederasyonun taşeron işçiler ve geçici işçiler ile ilgili problemlerin kalıcı olarak çözüme kavuşturulması için girişimlerinin ve çalışmalarının devam ettiğini, kapsam dışında bırakılan taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili umutlarını güçlü bir şekilde hala koruduklarını söylediği açıklamasını Türk – İş Yönetim Kurulu adına yaptı.

İşçiler Arasında Ayrım Yapılıyor

Ergün Atalay konuşmasında Türkiye’deki iş hayatına dair en önemli problemlerin başında taşeron işçilerin geldiğini, taşeronluk sisteminde işçilerin güvenli olmayan şartlarda, düşük ücretlerle çalıştığını, hatta aynı işyerine çalışan ve aynı işi yapan kişiler arasında bile ayrım yapıldığını, bu durumunda çalışma barışını olumsuz yönde etkilediğini, Türk – İş’in yıllardan beri bu işçilerin problemlerini gündemde tutmaya ve çalışmalar sunmaya devam ettiğini, taşeron işçilerin Türk – İş’e bağlı sendikaların üyesi olup olmadığına bakmadan 2014 yılında Ankara’da Sıhhiye Meydanı’nda 50 bin kişinin katıldığı bir miting düzenlediklerini, bu miting işe taşeron işçi konusunun Türkiye gündemine taşındığını da söyledi.

900 Bin Kişi Kamu Kadrosuna Alındı

Türk – İş Başkanı Ergün Atalay ayrıca bu problemin çözümü ile ilgili akademik çalışmalar yaptıklarını, raporlar hazırladıklarını, sempozyumlar ve toplantılar tertiplediklerini, bu zamana kadar yapılan bütün çalışmaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncelikli olmak üzere üst düzey devlet mercilerine sunduklarını, birebir görüşmeler de yaparak anlattıklarını, tüm bu faaliyetlerinin sonucunda 30 Nisan 2015 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalışan işçilere kadro verildiğini, 2017 yılının son ayında da taşeron düzenlemesinin yapılarak 900 bin kişinin kamu kadrosuna alındığını da sözlerine ekledi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.