Ana SayfaKariyerBanka Servis Yetkilisi Yardımcısı: Görevleri ve Maaşı

Banka Servis Yetkilisi Yardımcısı: Görevleri ve Maaşı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Banka Servis Yetkilisi Yardımcısı, servis görevlisi pozisyonunda çalışan kişiler için kullanılan bir tabirdir.  Servis Yetkilisi Yardımcısı, servis yetkilisi pozisyonunun bir altında yer alan pozisyondur. Genellikle servis asistanı gibi gişede görevli olan servis yetkilisi yardımcısı, bankada farklı pozisyon ve alanlarda da görevlendirilebilmektedir.

Banka Servis Yetkilisi Yardımcısı Nasıl Olunur?

Kariyerini bankacılık alanında yapmak isteyen bireyler, bankada çalışabilecekleri pozisyonlar hakkında detaylı bilgi edinirken, bu mesleklere nasıl sahip olacağını da araştırmaktadır. Banka servis yetkilisi yardımcısı olabilmek için bankaların iş ilanlarını takip etmek, gerekli niteliklere sahip olmak ve bunun ile beraber banka sınavlarını başarılı bir şekilde tamamlamak gerekmektedir.

Bir bankada banko asistanı olarak işe giren ve doğrultuda görev edinen kişiler, 3 yıl boyunca aynı pozisyonda çalışmasının akabinde kurum içerisindeki banka sınavlarına girerek Banka görevlisi yani servis yetkilisinin bir altında yardımcı olarak görevlendirilen pozisyona yükselmektedir. Banka servis yetkilisi yardımcısından direkt olarak yetkili makamına yükselebilmek için de, yine aynı pozisyonda 3 yıl çalıştıktan sonra banka yeterlilik sınavına girilmesi gerekmektedir.

Banka Servis Yetkilisi Yardımcısı Görevleri Nelerdir?

Banka Servis Yetkilisi Yardımcısı: Görevleri ve Maaşı - Bankacıyım
Banka Servis Yetkilisi Yardımcısı Görevleri Nelerdir?

Banka Servis Yetkili Yardımcısı;

  • Kariyerini yetkili olarak devam ettiren kişi ile beraber çalışmış olduğu kurumda gişeden, krediye ve muhasebeye varana kadar tüm operasyon birimlerinde gerçekleştirilecek olan işleri yönlendirmek,
  • Bu işleri yönetmek, takip etmek ile görevlendirilmektedir.

İmza yetkisine sahip olan banka servis yetkilisi ve yetkili yardımcısı, yetkisi de o derece büyüyen bir pozisyon adına bankalar tarafından personel alımı gerçekleştirilirken, üstün bir performans sergileyen, eğitim seviyesi iyi derece olan ve kurum içi gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan çalışanlar arasından seçilmektedir.

Banka Servis Yetkilisi Yardımcısı İşe Alım Şartları Nelerdir?

Kendisi için hazırlamış olduğu kariyer planlama doğrultusunda banka servis yetkilisi ya da yardımcısı olmak isteyen bireylerin öncelikle 4 yıllık üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olması gerekir. Bunun ile beraber iyi derecede İngilizce’ye hakim olması gereken adayların ayrıca banka mülakat sorularını ve banka sınavlarını da başarılı bir şekilde tamamlaması gerekmektedir.

  • Takım çalışmasına yatkın,
  • 27 – 28 yaşını aşmamış,
  • İnsan ilişkilerinde başarılı,
  • Diksiyonu düzgün,
  • Seyahat engeli bulunmayan olması gibi şartlar da, yine yetkili yardımcısı için aranan şartlardandır.

Banka Servis Yetkili Yardımcıları Ne Kadar Maaş Alırlar?

Banka Servis Yetkilisi Yardımcıları maaşı asgari ücretten başlamaktadır. Ancak bu ücret bankadan bankaya göre değişiklik gösterebilmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.