Ana SayfaGündemMerkez Bankası Kredi Kartı İşlemlerindeki Faiz Oranlarında Değişiklik Yaptı!

Merkez Bankası Kredi Kartı İşlemlerindeki Faiz Oranlarında Değişiklik Yaptı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Merkez Bankası tarafından kredi kartı faiz oranlarında değişiklik yaptı. Bu değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kredi Kartı İşlemlerinde Faiz Oranları Değişti

Kredi kartı işlemleri için uygulanacak azami faiz oranlarında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklik Resmi Gazete’de de yayımlandı. Bu değişikliğe göre Türk Lirası türünden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak olan aylık en fazla gecikme faizi oranları yüzde 2.52, döviz türünden kredi kartı işlemleri için uygulanacak olan aylık azami gecikme faiz oranı da yüzde 2.12 oldu.

Kredi Kartı Faiz Oranlarında Değişiklik Oldu

TCMB olarak kısaltılan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın hazırladığı Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliği’nde değişiklik yapıldı ve Resmi Gazete’de yayımlandı. 2018 yılının üçüncü çeyreklik döneminde uygulamaya alınacak olan tebliğin 4. Maddesi Türk Lirası türünden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak olan aylık bazdaki azami akdi faiz oranı yüzde 2.02 olarak, döviz türünden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranları yüzde 1.62 oranına değiştirildi.

İlgili Tebliğin 5. Maddesinde de Değişiklik Yapıldı

Bahsi geçen tebliğin 5. Maddesinde de değişikliğe gidildi. Yapılan değişikliğe göre Türk Lirası türünden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak olan azami gecikme faizi oranları yüzde 2.52 olurken, döviz cinsinden kredi kartı işlemleri için uygulanacak olan aylık azami gecikme faiz oranları da yüzde 2.12 olarak değiştirildi. Daha önceki dönemlerde 2018 yılının ikinci çeyreklik döneminde kredi kartı işlemleri sırasında uygulanacak olan aylık azami akdi faiz oranları Türk Lirası için yüzde 1.84 olarak, döviz cinsinden olanlardaki faiz oranları da yüzde 1.47 olarak değiştirildi.

Kredi Kartı Yerine Kredi Kullanın

Merkez Bankası yapılan bu değişiklik ile ilgili bir açıklama yaptı. TCMB’nin açıklamasında diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de bankaların kredi kartlarına uygulandıkları faiz oranlarının kredi faizleri doğrultusunda belirlenmekte olduğu, bu sebeple ihtiyaçları kısa vadeli olan kart sahiplerinin kart yerine bireysel kredi ürünlerini tercih etmelerinin daha mantıklı olduğu belirtildi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.