Ana SayfaEkonomiIMF Krediye Onay Verdi!

IMF Krediye Onay Verdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Uluslararası Para Fonu (IMF), Mısır’a söz verdiği kredinin 4. dilimine onay verdi.

IMF 12 Milyar Dolarlık Kredinin Dördüncü Dilimini Onayladı

Uluslararası Para Fonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Mısır’a taahhüt edilen toplamı 12 milyar dolar olan kredinin dördüncü diliminin serbest bırakılmasına karar verildi. Buna göre yani ekonomik programın desteklenmesi adına söz verilen kredi onaylandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mısır Maliye Bakanlığı, IMF heyetinin Mısır’daki reformlar için yapılan üçüncü incelemenin sona erdiğini, çalışmaların başarıyla tamamlandığını ifade etti. Gözden geçirilen reformlarda sorun kaydedilmediğine işaret ederek, onaylanan kredinin 2018’in Mayısında yayımlanan rapor dahilinde olduğunu belirtti.

Hayata Geçirilen Reformlar 4. Dilimin Serbest Bırakılmasını Sağladı

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mısır Maliye Bakanı ilgili krediye onay verilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Serbest kalan kredinin Mısır ekonomisine etkisinin olumlu olacağına dikkat çekerek, reformların başarılı bir grafik çizdiğini aktardı. Ülke ekonomisinde kaydedilen gelişmelerin planlanana uygun olduğunu ifade eden Bakan Muhammed Muıyt, sosyal programlarında hedefler çerçevesinde eksiksiz tamamladığını söyledi. Tüm bunlarınsa IMF’in kredinin 4.dilimini serbest bırakmasına kapı açtığını dile getirdi.

Bakan Muıyt’in değerlendirmesinde IMF tarafından ülkeye taahhüt edilen krediye ilişkin ayrıntılarda yer aldı. Buna göre Uluslararası Para Fonu ekonomik programın desteklenmesi için ülkeye 12 milyar dolarlık kaynak aktaracak. Onaylanan krediyle beraber ülkenin fondan alacağı kaynak 8 milyar dolara yükselecek.

Öte yandan ülke yönetimi ekonomik reformların hayata geçirilmesi adına Uluslararası Para Fonu’yla kredi anlaşmasını 2016 senesinde yapmıştı. İşte o tarihten bu yana hummalı bir reform hareketi içerisine giren Mısır, serbest kalan krediyi yine reform harcamalarına aktaracak.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.