Ana SayfaEkonomiTÜİK Rakamları Açıkladı! Türkiye’de En Az İşsiz Nerede?

TÜİK Rakamları Açıkladı! Türkiye’de En Az İşsiz Nerede?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TÜİK tarafından bölgesel işsizlik, iş gücüne katılım ve istihdam rakamları açıklandı.

En Az İşsiz Sayısı TR90 Bölgesinde

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Türkiye’deki bölgelere göre işsizlik, istihdam ve iş gücüne katılma rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlardan Türkiye genelinde işsiz sayısının en az olduğu bölgenin Doğu Karadeniz bölgesi olduğu öğrenildi. TÜİK’in açıkladığı verilerin 2017 yılına ait olduğu bildirildi. Verilere göre Trabzon, Giresun, Ordu, Artvin, Rize ve Gümüşhane en az işsizin olduğu şehirler oldu. TR90 olarak adlandırılan bu şehirlerin yer aldığı bölgedeki işsizlik oranının yüzde 3.6 olduğu bildirildi.

En Çok İşsiz Sayısının TRC3 Bölgesinde Olduğu Öğrenildi

Türkiye genelinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre ülkemizde en çok işsiz sayısı Batman, Şırnak, Mardin ve Siirt illerinin bulunduğu TRC3 olarak nitelendirilen bölgede bulunuyor. Bu bölgedeki işsizlik oranının yüzde 26.9 olduğu verilerdeki bilgiler arasında yer aldı.

İstihdam Seferberliğinin Katkısı Büyük

Türkiye’de en az işsizlik oranının TR90 olarak nitelenen Doğu Karadeniz bölgesinde olmasının sebebinin bölgede yoğun bir sanayileşme olmaması ve istihdam oranlarının yüksek olmamasına karşın İŞKUR olarak bilinen Türkiye İş Kurumu tarafından yoğun olarak yürütülen İstihdam Seferberliği olduğu belirtildi. İstihdam Seferberliği kapsamında bulunan çalışmaların etkisi olduğu bilgisi Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin tarafından verildi.

Devletin İstihdam Teşvikleri Devam Ediyor

Adnan Zengin, Türkiye’nin istihdam seferberliği sayesinde tarihindeki en yüksek istihdam rakamlarına ulaştığını, 2018 yılında istihdam seferberliğinin 2. aşamasının yürütüldüğünü, devletin işverenlere ve işsiz vatandaşlara yönelik büyük teşviklerinin devam ettiğini, 2017 yılında işverenleri ilgilendiren artı 1 olan teşvikin 2018 yılında artı 2 olarak revize edildiğini, Trabzon’da 2018 yılının haziran ayı itibariyle İŞKUR aracılığıyla 7 binden fazla kişinin işe yerleştirildiğini, en düşük işsizlik oranına sahip şehir olduklarını, Trabzon’da yüzde 3.6 olan işsizlik oranının daha da aşağıya çekmek için çalışacaklarını söyledi.

 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.