Ana SayfaEkonomiGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Suriyeliler Geri Gönderilmezse Türkiye’de İşsizlik Artar!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Suriyeliler Geri Gönderilmezse Türkiye’de İşsizlik Artar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba gündeme dair açıklamalar yaparak sorulara cevap verdi.

Patates Fiyatları Normale Dönecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba yaptığı açıklamada seçim dönemi sırasında fırsatçılar tarafından fiyatlarda oynama yapılarak yükseltildiğini, yükselen patates fiyatlarının gelecek haftadan itibaren düşmeye başlayacağını ve normale döneceğini söyledi. Bakan Fakıbaba bir televizyon programında canlı yayına katıldı ve soruları cevapladı.

İki Bakanlığın Birleştirilmesi Doğru Bir Karar

Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın birleştirilecek olmasının kendisine göre doğru bir karar olduğunu, iki bakanlığın birbiri ile entegre bir yapısının olduğunu, bu açıdan mükemmel bir karar olduğunu, kırsalda kalkınma olmadan şehirlerde de olamayacağını, kırsaldaki kalkınmanın öncelikleri olduğunu söyledi.

Suriyelilerin Geri Gönderilmesi Lazım

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriyelilerin geri gönderilmesi ile ilgili çok önemli çalışmalarının olduğunu, bu çalışmaların geri dönüşlerinin uzun vadede olacağını, bu geri dönüşler olmazsa şı anda Türk vatandaşlarının işsizlik sorununun giderek artacağını, Suriyelilerin de bu işsizliğin daha da artmasına neden olduğunu söyledi.

Patates Fiyatları Fırsatçılar Yüzünden Yükseldi

Patates fiyatlarının yükselmesine de değinen Bakan Fakıbaba, seçimden 8 ay kadar önce Niğde’de patates üreticileri ile bir araya geldiklerini, üreticilerin bu buluşmada patateslerin ellerinden kaldığından dert yandığını, devlet olarak kendilerine ihracat desteği verdiklerini, ancak ne olduysa seçimler yapılmadan 15 gün önce patates fiyatlarının bir anda yükseldiğini, zaten üreticilerin elinde patates kalmamış olduğunu, bu fiyat artışının stokçuluk nedeniyle yaşandığını, patates fiyatının tarlalarda 1.5 lira – 2 lira aralığında olması gerektiğini, bunun da market fiyatlarını 3 lira – 4 liraya yükselttiğini, Türkiye’nin kendi patates v soğan ihtiyacını karşıladığını, hatta ihracat da yaptığını, ancak seçim nedeniyle araya giren fırsatçılardan dolayı fiyatların yükseldiğini de belirtti.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.