Ana SayfaKariyerBanka Mali Analiz Uzmanı Nasıl Olunur? İşe Alım Şartları

Banka Mali Analiz Uzmanı Nasıl Olunur? İşe Alım Şartları

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Muhasebenin tanımı ve fonksiyonları göz önünde bulundurulduğunda mali analiz, finansal anlamda taraflara bilgi akışı sağlamada önemli bir adım olarak görülmektedir. Mali analiz, analiz tekniklerini banka bilgilerine uygulamak sureti ile bulunacak olan analiz sonuçlarının, kurumun mali durumunu ve faaliyet sonuçlarını anlamak maksadı ile yorumlanması şeklinde tabir edilmektedir. Bankada bu işi yapan ve kariyerini uzman olarak tamamlayan kişilere ise banka mali analiz uzmanı adı verilmektedir.

Bankanın finans kayıtlarını baz alarak kurumun gelir – gider ve nakit akışını analiz eden bir disiplini yöneten kişi olarak da tabir edilen mali analiz uzmanı, bankalar için büyük öneme sahiptir.

Banka Mali Analiz Uzmanı Nasıl Olunur?

Kariyerinin bankacılık sektörü üzerinden tamamlamak isteyen ve banka mali analiz uzmanı olarak görev almak isteyen bireyler, bu pozisyon için nasıl görevlendirileceği hakkında bir takım araştırmalar gerçekleştirmektedir. Banka mali analiz uzmanı, diğer adı finansal analiz uzmanı olabilmek için bir takım belli başlı şartlara haiz olmak gerekirken, ayrıca bankalar tarafından düzenlenen banka sınavlarına girerek başarılı olunması gerekmektedir. Tüm bu şartları yerine getirdikten sonra banka mülakat sorularını da başarılı bir şekilde geçen adaylar, banka bünyesinde mali analiz uzmanı olarak görevlendirilmektedir.

Banka Mali Analiz Uzmanı Görevleri Nelerdir?

Kariyer planlama dahilinde banka mali analiz uzmanı olan kişiler, çeşitli görevler üstlenmektedir. Bankanın kurumsal ve ticari krediler alanında kurumsal ve ticari segment dahilindeki müşterilerin bilançolarında gerekli düzenlemeler yapmak, Mali Analiz Raporunun oluşturulmasını sağlamak gibi görevlere sahip olan analiz uzmanları, bankanın ihtiyacı olan kaynak temini, bankanın finansal yeterliliğinin ölçülmesi, mali politikaların değerlendirilmesi ve kararların oluşturulmasında bir zemin hazırlanması gibi görevler de üstlenmektedir.

Banka Mali Analiz Uzmanı İşe Alım Şartları Nelerdir?

Banka Mali Analiz Uzmanı olabilmek için öncelikle üniversitelerin İşletme, İktisat, Bankacılık, Maliye, Sermaye Piyasası, Muhasebe, Bankacılık ve Finans, Ekonomi, Ekonometri ve Finansman bölümleri gibi bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. Bu sektörün rakamlar ile alakalı olmasından ötürü iyi derece matematik bilgisine sahip olması gereken adayların, tablo ve grafikleri doğru bir şekilde oluşturarak iyi bir analiz yapması gerekmektedir. Ayrıca bu alanda iş verenler tarafından yapılan banka sınavlarından başarılı bir şekilde geçmek ve bu alanda tecrübe sahibi olmak da yine işe alımda aranan şartlardandır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.