Ana SayfaGündemResmi Gazete’de Yayımlandı! Merkez Bankası’nın Yetkileri Artırıldı!

Resmi Gazete’de Yayımlandı! Merkez Bankası’nın Yetkileri Artırıldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Merkez Bankası yapılan yeni düzenleme ile bundan böyle döviz işlemlerinde belge ve bilgi isteyebilecek.

Merkez Bankası’na Dövizde Belge İsteme Yetkisi Verildi

TCMB olarak kısaltılan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası artık döviz piyasalarına etki edecek nitelikte olan işlemler için gerçek kişilerden ve tüzel kişilerden bilgi ve belge isteme yetkisine sahip olacak. Konuyla ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 2017 yılının aralık ayında Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen torba yasa kapsamında olan Merkez Bankası’nın yetkileri arasına döviz piyasalarını etkileyecek durumdaki işlemlerde gerçek ve tüzel kişilerden belge ve bilgi istemesi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Yeni Yetkisi Merkez Bankası’nın Mukavelesine İşlendi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na verilen kur riskini tam tespit etme fırsatını veren hakla beraber verilen yetkinin Resmi Gazete’de yayımlandığı ve yürürlüğe girdiği öğrenildi. Merkez Bankası’nın bu konudaki çalışmalarına başlaması ve gerekli düzenlemeleri yapması bekleniyor. Merkez Bankası’na verilen yetki bir yeminli mali müşavirlik şirketi tarafından duyuruldu. Yapılan duyuruda TCMB’ye döviz pozisyonları ile ilgili gerçekleşen işlemlerde gerçek kişilerden ve tüzel kişilerden her türlü belgeyi ve bilgiyi isteme hakkının verildiği, bu yetkinin 23 Haziran 2018 tarihinde yayımlanan 30.457 sayılı Resmi Gazete’de yer alan Bakanlar Kurulu kararı ile belirlendiği ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Anonim Şirketi Esas Mukavelesi’ne işlendiği belirtildi.

Ayrıntılar Merkez Bankası Tarafından Belirlendi

Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararının ilgili maddesinde gerçek ve tüzel kişilerin döviz piyasalarını etkileyecek nitelikteki işlemlerinde belge ve bilgi isteme yetkisinin Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na verildiği, istenebilecek olan belgelerin ve bilgilerin kapsamı izlenme ve toplanma yöntemleri, doğruluklarının denetimi, paylaşımı, destekle ilgili hizmet sağlanması gibi ayrıntıların TCMB tarafından belirlendiği bilgisi de yer aldı.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.