Ana SayfaKariyerBankacılık ve Finans Bölümü İçin İş Olanakları

Bankacılık ve Finans Bölümü İçin İş Olanakları

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık ve Finans bölümü, pek çok üniversitede, öğrencileri bankacılık sektöründeki artan talepler doğrultusunda yetiştirmeyi amaçlayan bir bölümdür. Matematik, Temel İstatistik, Temel Hukuk, Banka Hukuku, Muhasebe, Para – Banka – Kredi, Finansman, Uluslararası Finansman, Risk Yönetimi, Bilgisayarlı Finans Analizleri, Yatırım Proje değerlendirme gibi teorik derslerin eğitimleri verilen bu bölümde, ayrıca piyasaya yönelik uygulamalı staj ve eğitimler de verilmektedir.

Bankacılık ve Finans bölümünün sayesinde; iş hayatı ve günümüzün değişen şartlarına uyum sağlayabilen, bankacılık, finansal danışmanlık ya da aracılık, yatırım proje yönetimi ve finans yöneticiliği türünden uzmanlık alanlarında gerek teorik, gerekse pratik olarak gerekli altyapısı sağlam bir şekilde donatılan, almış olduğu eğitimler sayesinde de uluslararası ve ulusal düzeyde çalışabilecek sertifika ve belgeleri alabilme konusunda avantajlı olan nitelikli kişiler yetiştirilmektedir.

Bankacılık ve Finans Bölümünden Mezunlar KPSS’de Nereleri Tercih Edebilir?

Bankacılık ve Finans Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Henüz kariyer planlama ile yolun başında olan ve kariyerini bankacılık alanında yapmak isteyen bireyler için üniversitede en ideal bölümlerden biri olan Bankacılık ve Finans bölümü; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi gibi üniversitelerde mevcuttur.

Tüm bunların yanı sıra ayrıca, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Arel Üniversitesi gibi özel ve devlet üniversitelerinde de bulunmaktadır.

Bankacılık ve Finans Bölümü 2018-2019 Taban Puanları

Kariyerini bankacılık alanında tamamlamayı hedefleyenler için Bankacılık ve Finans Bölümü okumak isteyenler, üniversitelerin bu bölümlerine yerleşebilmek için taban ve tavan puanlar hakkında bilgi edinmektedirler. Bölümün taban puanları üniversiteye göre değişiklik gösterirken, genel olarak puanlar minimum 200’den başlangıç göstermektedir.

Bankacılık ve Finans Bölümü İçin İş Olanakları

Bu bölümden mezun olan bireyler kamu ya da özel olarak faaliyet göstermekte olan bankaların banka sınavlarına girerek ve başarılı olması halinde banka mülakat sorularını da başarılı bir şekilde tamamlayarak bankalarda görev almaktadır. Herhangi bir bankada çalışmak isteyen bölüm mezunlarının yalnızca banka sınavlarını takip etmesi gerekmektedir. Ayrıca Bankacılık ve Finans bölümü mezunları finans kurumlarında ya da borsa aracı kurumlarda da çalışabilmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

2 YORUMLAR

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.