Ana SayfaKredilerFaizsiz Kredi Veren Bankalar

Faizsiz Kredi Veren Bankalar

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu bankalar, dünyada faizsiz bankalar ve İslam bankaları adı altında geçmektir. Dünyada ilk örnekleri 1961 yılında Mısırda görülmüştür. Ülkemizde ise bu bankalar katılım bankaları olarak geçmektedir. Dünyada yaklaşık yüzde yirmi üçünü Müslümanlar oluşturmakta. Bankalarda bu oranda muhafazakar kesimi değerlendirmek amacıyla bir takım faizsiz krediler oluşturmuştur. Şimdi ülkemizde faizsiz kredi veren bankalar yani katılım bankalarına bakalım.

Ülkemizde Faizsiz Kredi Veren Bankalar

Ziraat Katılım Bankası Faizsiz Kredileri

Ziraat Bankası faizsiz kredi veren bankalardan biridir. Kredi kullanımlarında faizi hiçbir şekilde kullanmaz. Ziraat katılım bankasının faizsiz kredi sistemi şu şekilde olmakta. Örneğin yeni bir taşıt alacaksınız. Bankaya başvurdunuz ve olumlu bir sonuç çıktı. Onaylanan krediniz ile birlikte vade sayısına bağlı bir kâr oranlama tablosu çıkacak ve bu tabloya göre seçiminizi yapıp faizsiz taşıt kredisi kullanabilirsiniz. Banka satın alacağınız taşıtı sizin adınıza alır ve size kâr oranı ile birlikte size geri satar.

AlBaraka Türk Katılım Bankası Faizsiz Kredileri

Banka ülkemizin ilk faizsiz bankacılık özelliğini gösteren bankadır. Banka tüketici, taşıt, konut kredileri gibi faizsiz birçok krediyi müşterilere sunmaktadır.

Vakıf Katılım Bankası Faizsiz Kredileri

Bankanın özelliklerine baktığımızda diğer bankalardan daha avantajlı kredilere sahip olduğunu görebiliriz. Ziraat Bankası örneğinde gibi uygun kredi koşulları sağlamaktadır.

Kuveyt Türk Katılım Bankası Faizsiz Kredileri

Banka özellikleri bakımından Al Baraka Türk’e benzemektedir. Araç, işletme, konut, taşıt vb. ihtiyaçları karşılamada bankanın faizsiz kredi sağlamaktadır.

Türkiye Finans Katılım Bankası Faizsiz Kredileri

Türkiye Finans diğer özellikte bulunan katılım bankalarıyla aynı özellikte olmasına rağmen bir takım farklı özellikler sergilemektedir. Bunlardan bir tanesi de alacağınız hizmetlerin İslami özelliklere göre düzenlenmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.