Ana SayfaBankacılıkBankada Unutulan Para Sorgulama: Bankada Unutulan Para Nasıl Geri Alınır?

Bankada Unutulan Para Sorgulama: Bankada Unutulan Para Nasıl Geri Alınır?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçmiş dönemlerde çalışılan iş yerlerinden kalma maaş hesaplarında, birikim hesaplarında unutulmuş olan paralar olabilir. Bankada unutulan para sorgulama işlemi sayesinde herhangi bir bankada paranızın olup-olmadığını öğrenebilirsiniz. Bankada Unutulan Para Sorgulama için detaylar…

Bir iş başvurusunda bulunulduğu zaman adayların işe kabulünde işveren tarafından ilk olarak maaş için banka hesabı açmaları talep edilir. Ya da bunun aksine çeşitli nedenlerden dolayı pek çok bankada bir hesap açılmış olunabilir. Söz konusu olan bu bankalarda pek çok tüketici, küçük meblağlarla da olsa parasını unutabiliyor. Tüketicinin hangi bankada ne kadar parası kaldığını öğrenebilmek için de öncelikle sorgulatması gerekiyor.

Bankada Unutulan Para Nasıl Geri Alınır?

Günümüzde bankalarla herhangi bir münasebeti olmayan vatandaşların sayısı neredeyse yok denecek kadar azdır. Çünkü pek çok nedenlerden ötürü bankalara muhtaç kalınabilir. Bu doğrultuda ihtiyaç üzere geçmişte açılmış olan banka hesaplarında para unutulmuş olması da mümkündür. Tüketiciler, geçmiş zamanlarda açmış olduğu hesaplarındaki bu paraların miktarını bilmiyor olmasından dolayı önemsemiyor olabilirler. Ancak unutulan paranın miktarını öğrenebilmek için sorgulatmak gerekiyor.

Mesela; bir tüketicinin geçmiş yıllarda açmış olduğu banka hesabında 10 TL unutması halinde, söz konusu olan bu rakam Türkiye’nin tamamına vurulduğunda bankalara kalan (unutulan) para miktarı oldukça iyi bir rakam haline geliyor. Bankada unutulan paranın üzerinden 10 yıldan geçmesi durumunda o paranın geri alınması mümkün olmuyor. Çünkü söz konusu bu paralar tasarruf mevduatı sigorta fonuna aktarılıyor. Bankada unutulan paranın var olup olmadığını, varsa miktarını öğrenebilmek için online sorgulama kanallarına müracaat etmek gerekiyor.

Bankada Unutulan Para Nasıl Sorgulanır?

Bankada unutulan para sorgulama için online erişim kanalları mevcuttur. Bunlardan biri ise zamanasimi.org’dur. Söz konusu olan bu siteye giriş yapılarak Ad, Soyad ve aratılacak olan banka ve banka kartı numarası bilgileri sisteme girilerek hangi bankada ne kadar para unutulduğunu öğrenebilmek mümkündür. Aynı zamanda daha önceden hesabınızın bulunduğunu bildiğiniz bankaların şubelerine giderek, hesabınızın son durumu hakkında kapsamlı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.