Ana SayfaSigortaBireysel Emeklilik Hesaplama

Bireysel Emeklilik Hesaplama

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bireysel emeklilik, kişiler elde etmiş oldukları kazancından belli bir kısmını bankaya ya da banka gibi herhangi bir kuruluşa yatırılarak, emeklilik döneminde daha rahat bir yaşam sürdürülebilmesi için kurulan bir sistemdir. Çalışan her bir birey için otomatik olarak katılım sağlanan bu sistemden cayma hakkı da bulunmaktadır. Fakat belirli müddetlerde ya da emekli olana kadar sistemde kalan bireyler için bes getirisi de bulunmaktadır. Bireysel Emeklilik Hesaplama ve diğer detaylar…

Bireysel Emeklilik Sisteminde devlet tarafından da katkı sağlanmaktadır. Sistemde biriken yatırım için yaklaşık olarak yüzde 25 civarında katkı sağlayan devlet, bu katkıyı belirli şartlar karşılığında sağlamaktadır.

Bireysel Emeklilik Hesaplama

Bireysel emeklilik hesaplama işleminde bireyin yaşı, aylık ödemekte olduğu katkı payı ve ilk etapta ödemiş olduğu başlangıç miktarı önem teşkil etmektedir. Genelde bireysel emeklilik hesaplama işleminde bahsi geçen bu faktörlerin yanı sıra ayrıca emekli olunacak olan yaşa, yıllık artış yapılacak olan paya ve bunun gibi faktörlere de bakılmaktadır.

Bireysel emeklilik sisteminin bireyler için getirisini hesaplamak adına piyasada pek çok hesaplama aracı mevcut bulunmaktadır. Bireysel emeklilik hizmeti veren hemen hemen her şirket, bireylere kolaylık olması adına internet üzerinden online olarak hesaplama hizmeti sağlamaktadır. Bu gibi hesaplama araçları kullanılarak kolaylıkla sistemin sunacağı getiriyi hesaplayabilmek mümkündür.

Bireysel Emeklilik Sorgulama

Bireysel emeklilik sistemi sayesinde birikim yapan bireyler zaman zaman birikimlerini durumunu merak etmekte ve dolayısıyla bireysel emeklilik sorgulama işlemini gerçekleştirmeyi istemektedir. Sistemde ne kadar birikimi olduğunu, kaç yıl daha sistemde kalması gerektiğini, sisteme giriş tarihini ve bunun gibi bilgileri öğrenebilmek için bireysel emeklilik sorgulama işlemi gerçekleştirilmektedir. Bu işlem hangi şirketin ya da bankanın bireysel emeklilik sistemine dahil olunduysa o şirket üzerinden ya da kısa yolan e-devlet uygulaması üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

Bireysel Emeklilikten Cayma

Günümüzde her bir çalışan bireysel emeklilik sistemine otomatik olarak kaydolmaktadır. Fakat bu sistemde kalınması zorunlu değildir. Sisteme dahil olduktan sonra sistemden ayrılmak isteyen bireyler bes cayma hakkına sahiptir. Sistemden çıkmak ve BES iptali gerçekleştirmek için gerekli olan tek işlem ise şirket ya da banka ile iletişime geçerek iptal talebinde bulunmaktır. Bu sayede Bireysel Emeklilik Sistemi iptali gerçekleştirilmiş olacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.