Ana SayfaGündemMevduat Faiz Oranları Rekora Koşuyor!

Mevduat Faiz Oranları Rekora Koşuyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verileri göre, 20 Temmuz ile sonlanan hafta itibariyle mevduat faiz oranları rekor seviyelere kadar ulaştı. Mevduat oranları 2009 senesinden bugüne kadar olan dönemde en yüksek seviyeleri gördü ve yüzde 15,22 olarak açıklandı.

Mevduat Faizleri Rekor Üstüne Rekor Kırıyor

Merkez Bankası verilerine göre mevduat faizleri bu hafta da yükselişlerini sürdürüyor. 1 aya kadar olan vadeli mevduatlarda ortalama faiz oranı yüzde 15,22 seviyesinde açıklandı. Bunun sonucun3da da bu oranlar 2009 senesinden 2018’e kadar olan süreçteki en yüksek seviye olmuş oldu. 2008 ile 2009 yıllarında meydana gelen küresel finansal kriz nedeniyle söz konusu dönemde borçlanma maliyetlerinde yukarı yönlü ive olmuştu.

Mevduat faiz oranlarında 23 Mayıs günü Merkez Bankası’nın yaptığı olağanüstü toplantısı sonrasında da artışa geçmişti. Bu artış ise 2,9 puanlıktı. Aynı zamanda mevduat faizlerinin yukarı yönlü seyir izlemesi mevduat hacminde de tarihi rekoru beraberinde getirdi. 13 temmuz ile sonlanan haftada bankacılık sektörünün toplam mevduatı 2 trilyon seviyesinin üzerine çıktı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.