Ana SayfaBankacılık2020 Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik Sistemi Başvuru, Başvuru İptali ve Faiz Oranları!

2020 Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik Sistemi Başvuru, Başvuru İptali ve Faiz Oranları!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bireysel emeklilik sistemi, bireylerin emekli olduğu dönemde, daha rahat bir yaşam sürdürmeleri, çalışma hayatı boyunca sahip oldukları yaşam koşullarını emekli olduklarında da devam ettirebilmeleri adına ve ihtiyaç duyacakları ek masrafları kolaylıkla karşılayabilmeleri adına kurulan bir sistemdir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nu tamamlayıcı nitelikte olan bu sistemde, bireyler çalışma dönemleri boyunca kazançlarının belli bir miktarını banka ya da banka gibi kuruluşlarda biriktirirken, pek çok banka da bireysel emeklilik hizmetleri sunmaktadır. Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik Sistemi de, bu hizmetlerden biridir.

Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik Sistemi

Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik Sistemi, Ziraat Bankası’nın bireysel emeklilik alanında sağlamış olduğu hizmetlerden biridir. Ziraat Bankası, kendi bünyesinde sisteme dahil olan bireyler için çeşitli haklar tanırken, devlet ise sistemde birikim yapan bireylere birikimini yüzde 25’i kadar katkı sağlamaktadır.

Katılımın otomatik olduğu bu Ziraat Bireysel Emeklilik’te, bireylerin devam etmesi zorunlu değildir. Dileyen bireyler belli bir müddet sonrasında sistemden ayrılarak birikimlerini çekebilirken, bu durumda devlet katkısından faydalanamamaktadır.

Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik Başvurusu ve İptali Nasıl Yapılır?

Ziraat Bireysel Emeklilik adı altında verilen bu hizmetlerden faydalanmak isteyen bireylerin, bankaya bizzat başvuruda bulunması gerekmektedir. Bireyler birlikte çalışmak ve birikim yapmak istediği Ziraat Bankası şubesine giderek müşteri danışmanına bireysel emeklilik sistemi başvurusu yapması gerekmektedir. Ziraat bireysel emeklilik, başvuru talebinde bulunan bireyler banka ile sözleşme imzalayarak Ziraat BES’e dahil olabilmektedir.

Ziraat bireysel emeklilik iptal etme işlemi ise, tıpkı başvuru işlemi gibi banka şubelerinden gerçekleştirilmektedir. Sistemden çıkmak ve Ziraat bireysel emeklilik cayma hakkını kullanmak isteyen bireyler anlaşmalı oldukları Ziraat Bankası şubesine giderek iptal talebi gerçekleştirip, gerekli işlemleri de yerine getirerek çıkış işlemini yerine getirmektedir.

Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik Faiz Oranları ve Getirisi

Ziraat Bankası ile anlaşmalı olan bireyler Emeklilik Yatırım Fonlarını da kullanabilmektedir. Örneğin; Ziraat Bankası Katılım Standart Emeklilik Yatırım Fonu üzerinden emeklilik dönemi için yatırım yapan bireylerin dönemsel getiri oranı yüzde 0,21 civarında gerçekleşmektedir. Bu oranlar, tercih edilen fona göre değişiklik göstermektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.