Ana SayfaKrediler48 Ay Vadeli 15 Bin TL İhtiyaç Kredisi En Uygun Banka Seçenekleri

48 Ay Vadeli 15 Bin TL İhtiyaç Kredisi En Uygun Banka Seçenekleri

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Tüketicilerin bankalardan temin etmekte oldukları krediler bireysel ve ticari olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bireysel krediler grubunda yer alan eğitim kredisi, tatil kredisi gibi alt kredi türleri, ihtiyaç kredisi adı altında nitelendirilmektedir. Banka kredilerinden biri olan bu ihtiyaç kredisi ise, tüketicilerin çeşitli konulardaki nakit ihtiyacını karşılayabilmek adına bankalar tarafından kullandırılan, kısa vadeli ve düşük meblağlı kredilerdir. Banka kredileri arasında yer alan ihtiyaç kredisi 50 bin TL’ye kadar kullandırılırken, kullanılan kredinin vadesi ise maksimum 48 aya kadar çıkmaktadır.

48 Ay Vadeli 15 Bin TL İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar

Bankaların kullandırmakta olduğu ihtiyaç kredilerinin miktarı ve vadesi, genellikle başvuruda bulunan tüketicinin finansal durumuna ve ihtiyacına göre belirlenmektedir. Tüketici dilediği takdirde bankalardan 48 ay vadeli 15 bin TL ihtiyaç kredisi kullanabilmektedir.

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, QNB Finansbank, ING Bank, Garanti Bankası, TEB gibi pek çok özel ve kam bankası, 48 ay vadeli 15 bin TL ihtiyaç kredisi kullandıran bankalar arasında yer almaktadır.

48 Ay Vadeli 15 Bin TL İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

Tüketicilere kullandırılan ihtiyaç kredilerinde banka faiz oranları değişiklik göstermektedir. Her banka, banka faiz oranlarını vadesine ve kullanılacak olan meblağa göre belirlerken, banka faizleri ayrıca tüketicinin finansal durumuna ve kredi notuna göre de değişiklik göstermektedir.

Genel olarak banka faizlerine bakılacak olursa, Ziraat Bankası yüzde 1,67, Halkbank (maaş müşterilerine özel) yüzde 1,63, Vakıfbank yüzde 1,84, QNB Finansbank yüzde 1,79 ve ING Bank ise yüzde 1,74 oranında faiz uygulamaktadır.  Bu faiz oranlarına göre en uygun kredi veren banka yüzde 1,63 ile Halkbank’tır.

48 Ay Vadeli 15 Bin TL İhtiyaç Kredisi Hesaplama

48 ay vadeli 15 bin TL ihtiyaç kredisi hesaplama işlemi, ihtiyaç kredisi faiz oranları esas alınarak gerçekleştirilmektedir. İhtiyaç kredisi hesaplama işlemine örnek gösterilecek olursa; en uygun kredi kullandıran banka olarak Halkbank’tan çekilecek olan 48 ay vadeli ihtiyaç kredisinde; maaşını Halkbank’tan alan tüketicilerin aylık olarak 484,66 TL ödemesi gerekirken, toplam geri ödenecek olan tutar 23 bin 263 lira 65 kuruştur. Yüzde 1,63 civarındaki faiz oranlı 15 bin TL ihtiyaç kredisinin toplam masrafı ise 231 TL’dir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.