Ana SayfaBankacılık2020 Halkbank Bireysel Emeklilik Sistemi Başvuru, Başvuru İptali ve Faiz Oranları!

2020 Halkbank Bireysel Emeklilik Sistemi Başvuru, Başvuru İptali ve Faiz Oranları!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bireysel emeklilik sistemi, bireylerin çalışma yaşamı boyunca sahip olduğu refah düzeyini emeklilik döneminde de sürdürebilmeleri adına elde etmiş oldukları gelirinin bir bölümü ile birikim yapmayı sağlayan bir sistemdir. Devlet tarafından da desteklenen bu sistem, bankaların yardımı ile daha yaygın bir hale getirilmektedir. Halkbank bireysel emeklilik sistemi, bankalar tarafından sunulan bu BES hizmetlerinden yalnızca biridir.

Halkbank Bireysel Emeklilik Sistemi

Kısaca Halkbank bireysel emeklilik sistemi, mevcut Sosyal Güvenlik Sistemi’nin bir tamamlayıcısı olarak kurulan ve tümüyle gönüllülük esasına dayanan devlet destekli bir sistemdir. Medeni hakları kullanma ehliyetine haiz olan bireylerin katılım sağlayabildiği Halkbank BES, bireylerin rahat bir emeklilik dönemi geçirmesine ve bu dönemde ek bir gelir elde etmesine yardımcı olan özel bir sistemdir.

Halkbank BES, bireylerin emeklilik döneminde kullanımına yönelik birikimler adına avantajlı ve pek çok seçenek sunmaktadır. Birikimler, bireylerin risk tercihleri doğrultusunda tercih edilen planlar kapsamında yine bireylerin tercih ettiği fonlarda değerlenmektedir. Bu fonların yönetimi ise uzmanların elindedir.

Halkbank Bireysel Emeklilik Başvuru ve İptali Nasıl Yapılır?

Halkbank BES başvuru işlemi, herhangi bir Halkbank şubesi ya da 444 44 00 numaralı Halk Hayat ve Emeklilik A. Ş.’ye müracaat ederek yapılabilmektedir. Kendisine en yakın  Halkbank şubesine müracaat eden bir birey, Halkbank BES başvuru işlemini gerçekleştirebilmekte ve sisteme katılım sağlayabilmektedir.

Ayrıca hayata geçirilen son yasal düzenlemenin akabinde otomatik katılım sağlanan Bireysel Emeklilik Sistemi’ne, Halkbank’tan maaş alan çalışanlar da otomatik olarak katılım sağlamaktadır.

Bireysel emeklilik sistemini iptal edip sistemden çıkmak isteyen bireyler ise yine en yakın Halkbank şubesine müracaat etmektedir. Şubede Halkbank bireysel emeklilik iptal formunu doldurarak süreci başlatmaktadır.

Halkbank Bireysel Emeklilik Faiz Oranları ve Getirisi

Halkbank üzerinden BES’e katılım sağlayan bireyler, ilk giriş esnasında yatırım fonu tercihinde bulunmaktadır. Yapılan tercihlere göre fonlarda değerlenen birikimler, emeklilik döneminde bireylere getiri sağlamaktadır. Bu getirilerin birikim döneminde belirlenebilmesi ancak BES Halkbank hesaplama işlemi ile belli olmaktadır. Bu hesaplama işlemi Halkbank’ın resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirilebileceği gibi, sisteme giriş esnasında banka şubelerinden de gerçekleştirilebilmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.