Ana SayfaBankacılık2020 Garanti Bankası Bireysel Emeklilik Sistemi Başvuru, Başvuru İptali ve Faiz Oranları!

2020 Garanti Bankası Bireysel Emeklilik Sistemi Başvuru, Başvuru İptali ve Faiz Oranları!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bireysel emeklilik sistemi, bireylerin emeklilik döneminde, çalışma döneminde sahip olduğu refah seviyesini koruyabilmesi adına kurulan ve devlet tarafından desteklenen bir sistemdir. Bireysel emeklilik sistemi sayesinde bireyler çalışma dönemlerinde düzenli birikim yaparak, emekli döneminde ek gelir elde etmektedir. Pek çok banka bu sistem üzerinde hizmet sunarken, Garanti Bankası Bireysel Emeklilik Sistemi de bu hizmetlerden biridir.

Garanti Bankası Bireysel Emeklilik Sistemi

Garanti Bankası Bireysel Emeklilik Sistemi, bireylerin bugünkü yaşam standardını devam ettirebilmesini, ekonomik kaygılardan uzak rahat ve keyifli bir emeklilik dönemi yaşayabilmesini sağlayan bir sistemdir.

Garanti BES, bireylerin emeklilik dönemi için düzenli birikim ve tasarruf yapmasına imkan sağlayan bir sistemdir. Tasarrufları ne zaman, ne şekilde ve ne düzeyde değerlendirileceği ise sisteme dahil olan birey tarafından belirlenmektedir. Garanti BES, tıpkı diğer banka ve finans kuruluşlarında olduğu üzere devlet tarafından desteklenmektedir. Bankaların bireysel emeklilik sistemine dahil olan bireylerin her 100 TL birikimine 25 TL devlet desteği sağlanmaktadır.

Garanti Bireysel Emeklilik Başvuru ve İptali Nasıl Yapılır?

Bireysel emeklilik sistemine dahil olmak için Garanti Bankası’nı tercih eden bireylerin, sisteme giriş için bankaya müracaat etmesi gerekmektedir. Garanti Bankası bireysel emeklilik giriş için bireylerin en yakın Garanti Bankası’na başvuruda bulunarak gerekli evrakları imzalaması gerekmektedir. Ayrıca Garanti Bankası’ndan maaş alan bireyler, devlet tarafından hayata geçirilen son düzenleme ile otomatik olarak sisteme kayıt olmaktadır.

Garanti bireysel emeklilik iptali ise, aynı şekilde banka şubeleri üzerinden gerçekleştirilmektedir. İptal için bankaya müracaat eden bireyler müşteri danışmanına iptal talebinde bulunduktan sonra gerekli belgeleri imzalayarak sistemden çıkabilmektedir.

Garanti Bireysel Emeklilik Faiz Oranları ve Getirisi

Garanti Bankası bireysel emeklilik hesaplama bireylerin emekli olduğu dönemde ne kadar el gelir elde edeceğini şimdiden öğrenebilmek maksadı ile yapılmaktadır. Garanti Bankası bireysel emeklilik sisteminin getirisi de, faiz oranları da, bireyin tercih ettiği yatırım fonuna göre değişiklik göstermektedir. Örneğin; Garanti Bankası bireysel emeklilik faiz oranları ve fon getirileri hakkında bilgi edinmek isteyen bireyler için banka bünyesinde Fon Koç’ları görev yaparken, bu Koç’ların danışmanlığında getiri faiz oranları hakkında bilgi alabilmek mümkündür.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.