Ana SayfaGündemBankacılık Sektörü Kredi Hacmi ve Mevduatları Arttı

Bankacılık Sektörü Kredi Hacmi ve Mevduatları Arttı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından 27 temmuz ile sonlanan haftaya ait bankacılık sektörü verilerini yayımladı.

BDDK verilerine göre söz konusu dönemde bankacılık sektörü kredi hacmi 16 milyar 192 milyon TL yükseldi ve 2 trilyon 466 milyar 378 milyon TL seviyesine ulaştı. Bu dönemde mali kesime verilerin kredilerin toplamı 75 milyar 721 milyon TL olarak açıklanırken, mali kesim haricindeki toplam kredi hacmi ise 2 trilyon 248 milyar 18 milyon TL olarak açıklandı.

Bankacılık Sektörü Mevduatları Yükseldi

Bankalararası dahil olmak üzere bankacılık sektörü toplam mevduatında ise 24 milyar 299 milyon TL’lik artış oldu. Mevduat yüzde 1,2 oranında yükseldi ve 2 trilyon 102 milyar 792 milyon TL seviyesine ulaştı.

Tüketici Kredileri 712 Milyon TL Arttı

Tüketici kredileri incelendiği zaman 712 milyon TL tutarında artış meydana geldi. Bu artışla 421 milyar 520 milyon TL seviyesine yükselen tüketici kredilerinin konut kredilerine ait olan kısmı 201 milyar 178 milyon TL, taşıt kredilerine ait olan kısmı 7 milyar 157 milyon TL, ihtiyaç kredilerine ait olan kısmı ise 213 milyar 184 milyon TL oldu.

Taksitli ticari kredilerin hacminde düşüş meydana geldi. Bu düşüş 1 milyar 577 milyon TL olup, 382 milyar 969 milyon TL seviyesine geriledi. Bankaların bireysel kredi kartı alacaklarında ise yüzde 2,3 oranında artış oldu. Bu artışla da 95 milyar 621 milyon TL seviyesine ulaştı. Bireysel kredi kartı alacaklarının taksitli olan kısmı 43 milyar 863 milyon TL, taksitsiz olan kısmı ise 51 milyar 759 milyon TL’ye tekabül etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.