Ana SayfaGündemZiraat Katılım’ın Net Karı Yüzde 185 Yükseldi

Ziraat Katılım’ın Net Karı Yüzde 185 Yükseldi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ziraat Katılım Bankası’nın finansal verileri açıklandı. 2018’in 1. Yarıyılında net karını geçen seneye kıyasla artıran banka, toplam aktiflerini, kullandırılan nakdi fonlarını da artırdı.

Ziraat Katılım Bankası Toplam Aktifleri Yüzde 29 Arttı

Ziraat Katılım Bankası’nın net karı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 185 oranında yükselerek 151,3 milyon TL seviyesine ulaştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Katılım Bankası Genel Müdür Metin Özdemir, Ziraat Katılım’ın Türkiye’nin kamu sermayeli ilk kamu bankası olduğunu, bankanın her zaman çok daha etkin, çok daha kaliteli ve çözüm odaklı finansal hizmet sağlamak için çalıştığını, bankanın toplam aktiflerinin geçen senenin haziran dönemi sonuna göre yüzde 29 oranında yükseldiğini, bununla da 18,4 milyar TL seviyesine ulaştığını söyledi.

Toplanan Fon 13,4 Milyar TL’ye Ulaştı

Toplanan fonlar yine aynı dönemle karşılaştırıldığı zaman yüzde 34 yükseldiğini söyleyen Özdemir, bununla da 13,4 milyar TL seviyesine çıktığını, kullandırılan nakdi fonların yüzde 24 yükseldiğini ve 14,6 milyar TL seviyesine çıktığını, tüm bankacılık sektörüne sağladığı nakdi ve gayri nakdi finansmanlarının toplamının 23,6 milyar TL seviyesine ulaştığını söyledi. Ülke genelindeki şube ağlarının sayısını artırdıklarını söyleyen Özdemir, Ziraat Katılım Bankası şube sayısının yurt içinde 72 tane olduğunu ve 39 ilde bulunduklarını bildirdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.