Ana SayfaKrediler36 Ay Vadeli 5 Bin TL İhtiyaç Kredisi En Uygun Banka Seçenekleri

36 Ay Vadeli 5 Bin TL İhtiyaç Kredisi En Uygun Banka Seçenekleri

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İhtiyaç kredisi, tüketicilerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına nakit akışı sağlayan ve bankalar tarafından kullandırılan bir tür nakit akışıdır. Tüketiciler ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda diledikleri miktarda ve vadede ihtiyaç kredisi kullanabilmektedir. 36 ay vadeli 5 bin TL ihtiyaç kredisi de bu kredi türlerinden biridir.

36 Ay Vadeli 5 Bin TL İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar

Günümüzde nakit ihtiyacını karşılamak adına banka kredileri başvurusunda bulunan tüketiciler, çekecek oldukları kredi miktarını ve geri ödeme süresini kendi finansal durumlarına göre belirleyebilmektedir. Buna göre tüketiciler bankalara 36 ay vadeli 5 bin TL ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunabilmektedir.

Tüketicilerin bahsi geçen bu ihtiyaç kredisi başvurusunu değerlendirmeye alan hemen hemen her banka, 36 ay vadeli 5 bin TL ihtiyaç kredisi kullandırabilmektedir. Bu krediyi kullandırmayacak olan bankalar ise, tüketicinin kredi notunun düşük olmasını gerekçe gösterebilmektedir.

36 Ay Vadeli 5 Bin TL İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

Bankalar, Türk bankacılık sektöründe rekabet içerisinde olmalarından ötürü, müşteri çekebilmek adına dönem dönem banka faizlerini kampanyaya sokmaktadır. Buna göre dönemsel olarak ve bankaya değişiklik gösteren banka faizleri en güncel hali ile şu şekildedir:

36 ay vadeli ihtiyaç kredisi için Ziraat Bankası yüzde 1,73, Vakıfbank yüzde 1,84, Halkbank (maaş müşterilerine özel) yüzde 1,63, QNB Finansbank yüzde 1,79, ING Bank ise yüzde 2,49 civarında banka faiz oranları uygulamaktadır. Bahsi geçen bu banka faiz oranlarına göre en uygun kredi veren banka Halkbank’tır.

36 Ay Vadeli 5 Bin TL İhtiyaç Kredisi Hesaplama

36 ay vadeli 5 bin TL ihtiyaç kredisi hesaplama işlemi, tüketicilerin banka kredileri kullanımında, çekecek olduğu 5 bin TL için aylık ne kadar taksit ödemesi gerektiği, dosya masrafı kredi tahsis masrafı gibi masrafların ne kadar tutacağı ve toplam geri ödemesinin ne kadar olacağı hakkında bilgi edinebilmek için yapılmaktadır. Kredi hesaplama işleminde ihtiyaç kredisi faiz oranları esas alınırken, örneğin; ING Bank’ta 5 bin TL ihtiyaç kredisi için yüzde 2,49 faiz uygulanmaktadır. Buna göre tüketicinin 36 ay boyunca aylık olarak ödeyeceği taksit tutarı 229 TL olurken, toplam geri ödeyeceği kredi ise 8 bin 229,96 TL’dir. Kredi tahsis ücreti ise 250 TL olacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.