Ana SayfaKrediler24 Ay Vadeli 5 Bin TL İhtiyaç Kredisi En Uygun Banka Seçenekleri

24 Ay Vadeli 5 Bin TL İhtiyaç Kredisi En Uygun Banka Seçenekleri

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İhtiyaç kredisi, tüketicilerin çeşitli ihtiyaçlarını giderebilmesi adına başvurulan ilk yollardan biridir. Tüketiciler ihtiyaçları doğrultusunda nakit ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bankalara ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunmaktadır. Kullanılacak olan kredinin tutarını ve miktarını da tüketici belirlerken, tüketicinin bu talebini onaylamak ya da onaylamamak ise bankaya kalmıştır. Dolayısıyla 24 ay vadeli 5 bin TL ihtiyaç kredisi tamamıyla tüketici tarafından talep edilen bir kredidir.

24 Ay Vadeli 5 Bin TL İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar

Günümüzde pek çok banka, 22 ay vadeli 5 bin TL ihtiyaç kredisi de dahil olmak üzere 5 binden 50 bine kadar ve vade olarak da 1’den 48 aya varana kadar, çeşitli banka faizleri ile kredi kullanımı sağlamaktadır. Fakat bu krediler ancak tüketicinin finansal durumu iyi olduğu halde sağlanabilmektedir. Örneğin; kredi notu düşük olan ya da gelir durumu yeterli olmayan tüketiciler için bankalar tarafından düşük bir meblağ dahi olsa kredi temin edilememektedir.

24 ay vadeli 5 bin TL ihtiyaç kredisi veren bankalara örnek gösterilecek olursa da; Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, ING Bank, ICBC Turkey Bank, Alternatif Bank gibi pek çok banka çeşitli banka faizleri ile bu krediyi kullandırabilmektedir.

24 Ay Vadeli 5 Bin TL İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

Bankalar tüketicilere, 24 ay vadeli ihtiyaç kredisi kullandırırken, belirli banka faiz oranları uygulamaktadır. Bu oranlar bankalara göre değişiklik gösterirken, Ziraat Bankası yüzde 1,97, Vakıfbank yüzde 1,97, QNB Finansbank yüzde 2,13, Halkbank yüzde 1,94 ve ING Bank ise yüzde 2,89 civarında banka faiz oranları uygulamaktadır. Buna göre en uygun kredi veren banka Halkbank’tır.

24 Ay Vadeli 5 Bin TL İhtiyaç Kredisi Hesaplama

Banka kredilerinin hesaplama işlemleri, genellikle tüketicinin kredi başvurusu esnasında ya da daha öncesinde ödeme planı hakkında bilgi sahibi olabilmesi, en uygun kredi çekilebilecek bankanın belirlenmesi için yapılmaktadır. İhtiyaç kredisi faiz oranları esas alınan bu banka kredileri hesaplama işlemine bir örnek gösterilecek olursa; ING Bank’tan 5 bin TL 24 ay vadeli kredi kullanacak olan tüketicinin geri ödeyeceği toplam borç 7 bin 447,68 TL’dir. Aylık olarak ödenmesi gereken taksit miktarı 310 olurken, kredi tahsis ücreti ise 25 TL olacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.