Ana SayfaGündemVakıf Katılım 2018 2. Çeyrek Finansal Sonuçları Açıklandı

Vakıf Katılım 2018 2. Çeyrek Finansal Sonuçları Açıklandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Vakıf Katılım Bankası tarafından 2018 2. Çeyrek döneme ait finansal sonuçlar açıklandı. Buna göre Vakıf Katılım Bankası’nın bu yılın 2. Çeyrek döneminde topladığı fon 13,1 milyar lira, ekonomiye sağladığı finansman desteği 16,4 milyar lira oldu. Bankanın ilk yarı dönemde elde ettiği net kar ise 123,7 milyon lira olarak açıklandı.

Vakıf Katılım Bankası 2. Çeyrek Aktif Büyüklüğü 17,7 Milyar Lira

Katılım bankacılığı alanında istikrarı büyümesini devam ettiren banka, geçen senenin sonuna kıyasla büyümesini yüzde 34 oranında artırdı. Bu yılın 2. Çeyrek dönemindeki aktif büyüklüğü ise 17,7 milyar lira oldu. KOBİ’lerin her zaman ve her türlü finansman ihtiyaçlarını karşılamayı, birikimlerini değerlendirmeyi ve onlara destek olmayı hedefleyen banka, 2. Çeyrek dönemde şube sayısı 77’ye yükseltti ve coğrafi olarak Türkiye’nin önemli bir kısmını kapsar konuma geldi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vakıf Katılım Bankası Müdürü İkram Göktaş, tüm çalışmalarını büyük bir titizlikle ve gayretle yürüttüklerini, yaptıkları tüm çalışmaların sonucunda önemli bir büyüme ivmesi yakaladıklarını, 2023 senesinde sektöründe lideri olma konusunda emin adımlarla yol aldıklarını söyledi.

Geride bıraktıkları süreçte Türkiye ekonomisine destek verme hedefiyle öz kaynaklarını devreye soktuklarını söyleyen Göktaş, topladıkları fonu reel sektöre destek olarak sunduklarını, bu kapsamda da nakdi, gayri nakdi ve finansal kiralama için toplanan fonların toplamının 16,4 milyar lira, toplanan fonların ise 13,1 milyar lira olduğunu, bu yılın 2. Çeyrek döneminde elde ettiklerin karın ise 123,7 milyon lira seviyesinde bulunduğunu söyledi. Yine aynı dönemde elde ettiklerini öz kaynakların 1,2 milyar lira olduğunu söyleyen Göktaş, sermeye yeterlilik oranının yasal yükümlülük seviyesi üzerinde bulunduğunu ve yüzde 12,17 olduğunu bildirdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.