Ana SayfaKariyerTEB Staj Başvuru Tarihleri ve Detayları

TEB Staj Başvuru Tarihleri ve Detayları

Türkiye’deki köklü bankalardan biri olan TEB, yılın belli dönemlerinde staj başvurularını kabul ediyor. Peki başvurular ne zaman? Adaylarda hangi kriterler aranıyor?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Ekonomi Bankası, kısa ve bilindik adı ile TEB, Türk bankacılık sektöründe uzun yıllardır hizmet vermekte olan bankalardan biridir. Finansal açıdan tüketicilere kaliteli hizmet sunan banka, ayrıca yüzlerce kişi için de istihdam imkanı sağlamaktadır.

Bunun ile beraber her sene belirli dönemlerde eğitimleri gereği staj yapmak zorunda olan öğrencilere de olanak tanımaktadır. 2020 TEB staj başvurusu yapan öğrencilerin bu başvurularını değerlendirmeye alan banka, uygun bulduğu öğrencileri belli bir süre bünyesinde çalıştırmakta ve gerekli temek bankacılık eğitimlerini vermektedir. Peki en çok merak edilen staj başvuruları yılın hangi dönemlerinde yapılıyor? Daha da önemlisi başvurularda öğrencilerden hangi şartlar aranıyor?

>>> Bankaların Güncel Stajyer Alım İlanları Burada <<<

2020 TEB Staj Başvuru Ne Zaman ve Nereden Yapılır?

Banka kariyer hedeflerini daha öğrencilik yıllarındayken oluşturmaya başlayan bireyler, genellikle temel eğitimlerini bu dönemde almaktadır. Bu doğrultuda birçok banka, öğrenciler için staj programları düzenlemekte ve her yıl belirli dönemlerde stajyer alımları gerçekleştirmektedir. TEB staj başvurusu da, bu amaç ile öğrenciler tarafından yapılan başvurulardan biridir.

TEB staj başvurusu, genellikle üniversitelerin lisans programlarında öğrenci olan ve staj zorunluluğu bulunan 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri ile ön lisans programına devam eden öğrenciler tarafından yapılmaktadır.

TEB staj tarihleri her sene Haziran ve Eylül ayları arasında olurken, başvuru işlemleri ise banka tarafından tercih edilen kariyer siteleri üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Ayrıca Ticaret Meslek Lisesi son sınıf öğrencileri de TEB’e staj başvurusu yapabilirken, bu öğrenciler için staj tarihleri ise Haziran ile Ağustos arasıdır.

TEB Staj Başvurusu Nasıl Yapılır? Gerekli Belgeler Nelerdir?

Kariyer planlamanın ilk adımı olan staj için başvurular bankalara göre değişiklik gösterebilmektedir. Çeşitli kanallar aracılığı ile CV gönderen stajyer adayları değerlendirilmeye alınmakta ve banka tarafından Genel Yetenek Testi’ne tabi tutulmaktadır. Testi başarılı bir şekilde tamamlayan adaylar İnsan Kaynakları tarafından mülakata davet edilmekte ve uygun bulunan adaylar da ilgili departmanlara yerleştirilmektedir. Başvuru esnasında öğrenciler için gerekli olan tek belge ise CV’dir.

>>> Bankaların Güncel Stajyer Alım İlanları Burada <<<

TEB Stajyer Maaşları

TEB stajyer maaşları, diğer tüm bankalarda olduğu üzere Türkiye Ekonomi Bankası’nda da ödenmesi gereken bir ücrettir. Hayata geçirilen düzenleme ile beraber bankalara bünyesinde çalıştırdıkları öğrencilerden dolayı zorunlu hale getirilen bu uygulamada, TEB stajyer ücreti hakkında net bir bilgiye sahip değiliz. Ancak bankaların stajyerlere verdiği maaş ücretlerinin ortalama 1.000 TL’dir.

Bu içerikte yer alan staj bilgileri; önceki dönemlerde staj yapan öğrenciler tarafından sunulan bilgiler ışığında hazırlanmıştır. 2020 yılı döneminde staj yapacak kişilerin, ilgili bankanın resmi internet sitesi üzerinden inceleme yapmasını tavsiye ederiz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.