Ana SayfaEkonomiVEDOP Nedir? VEDOP Sorgulamayı En Kolay Nasıl Yaparsınız?

VEDOP Nedir? VEDOP Sorgulamayı En Kolay Nasıl Yaparsınız?

VEDOP sorgulama işlemi sayesinde, gümrükte kapatılan ihracat beyannamelerinin Maliye Bakanlığına ait söz konusu bu sisteme aktarıldığını ya da aktarılmadığını görebilmek mümkündür. Peki VEDOP Sorgulama Nasıl Yapılır?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

VEDOP, Gelir İdaresi tarafından gerçekleştirilen bütün işlemlerin elektronik ortama taşınarak iş yükünü daha aza indirgemek, etkinlik ve verimlilik seviyesini yükseltmek, ve yine elektronik ortamda bir araya getirilen verilerin sağlıklı karar destek ve yönetim bilgi sistemini oluşturma amacıyla hazırlanan, üstelik GİB’nin en önemli altyapısını oluşturan bir sistem olarak tanımlanmaktadır. Günümüzde pek çok vatandaş bu ismi duyduğunda “VEDOP nedir?” sorusunun cevabını arayabilmektedir.

VEDOP Nedir?

“VEDOP nedir?” sorusunun cevabı olarak VEDOP; vergi dairelerin bilgisayar ortamında kullanılmakta olan bir otomasyona geçiş sağlaması adına, pilot bir uygulama olarak hayata geçirilmiş olan, vergi geliri ile bu doğrultuda sunulan hizmetin daha sağlam bir hale getirilmesi, vergi dairesine entegre olan diğer kurumlar ile ortaklaşa bir bilgi sistemi kullanılması gibi amaçlar doğrultusunda kurulan bir sistemdir. İlk kurulduğunda pilot uygulama olarak kullanılmaya başlayan VEDOP GİB, başarılı bir şekilde kullanılmasının ardından belirli aralıklarla VEDOP I ve VEDOP III olarak kullanılmaya devam edilmiştir.

Tam adı ile Vergi Daireleri Otomasyon Projesi olan VEDOP, e-beyanname uygulaması ile bütün beyanları elektronik ortam üzerinden almayı sağlarken, bunun gibi çeşitli faydalar da sağlamaktadır.

2019 VEDOP Sorgulama Nasıl Yapılır?

VEDOP sorgulama işlemi sayesinde, gümrükte kapatılan ihracat beyannamelerinin Maliye Bakanlığına ait söz konusu bu sisteme aktarıldığını ya da aktarılmadığını görebilmek mümkündür. VEDOP sorgulama işlemi, Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden yer alan sorgulama ekranı üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Bunun için bireyin Bakanlığın resmi web sitesine giriş yapması ve sorgulama ekranını açması gerekmektedir. Bu sayede VEDOP giriş yapılarak, kişinin talebi üzerinde VEDOP sorgulama işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

VEDOP Ne İşe Yarar?

Yeni VEDOP, kurulmuş olan çağrı merkezi üzerinden vergi dairelerindeki kullanıcıların işine yarayacak bir merkez oluşturulmasına, Veri Ambarı ile kayıt dışı ekonominin kayıtlara geçmesini, veri tabanının daha çok yaygın bir hale getirilmesini, EMKAS, yani Elektronik Muhasebe Kayıt Arşiv Sistemi sayesinde de Bakanlığın belirlemiş olduğu vergi mükelleflerinin defter ve belgelerinin elektronik ortam üzerinden temin edilerek arşiv haline getirilmesine yaramaktadır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

1 adet yorum var, sen de görüşlerini yaz!

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.