Ana SayfaBankacılıkVirman Nedir? Nasıl Yapılır?

Virman Nedir? Nasıl Yapılır?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Virman yapmak, bankacılık sektörü içerisinde kullanılan terimler arasında yer almaktadır. Bu gibi terimler, genellikle yerine getirilmesi gereken işlemlerin daha doğru ve bilinçli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktadır. Örneğin; havale, EFT, virman gibi kavramların hemen hemen her bireri, para transferi ile alakalı olan terimlerdir. Gerçekleştirilen işlem her bir terimde de aynı kapıya çıksa bile, işlem yolları birbirinden farklı olmaktadır. Peki virman nedir?

Virman Nedir?

Virman Nedir?
Virman Nedir?

Günümüzde bankalar ile haşır neşir olan pek çok tüketici virman nedir sorusuna yanıt aramaktadır. Virman işlemi yalnızca bankalarda geçerli olan bir işlem olmayıp, aynı zamanda sermaye piyasalarında da kullanılmaktadır.

Bankalar açısından virman işleminin gerçekleştirilmesi, tüketicinin kendi adına olan hesapları arasında para transferi gerçekleştirmesi anlamına gelmektedir. Bu işleme virman adının verilebilmesi için gerekli olan en önemli şart, aynı kişi adına kayıtlı olan hesapların yine aynı banka üzerinde olmasıdır. Bir başka deyişle bu işleme virman havale de denilebilmektedir. Ancak aynı kişi adına farklı bankalar üzerindeki hesaplara para transferi gerçekleştirildiğinde bu işlemi virman değil EFT adı verilmektedir. Virman işlemine örnek gösterilecek olursa; tüketicinin aynı banka içerisinde vadesiz hesabından, vadeli hesabına para aktarımı sağlamasıdır.

Virman Nasıl Yapılır?

Virman Nasıl Yapılır?
Virman Nasıl Yapılır?

Virman nedir sorusunun ardından en çok merak edilen bir diğer konu nasıl yapılacağıdır. Virman işleminin gerçekleştirilebilmesi için pek çok yol mevcuttur. Bu yollar arasında en kolay ve en hızlı olanı ise bankaların internet bankacılığı kanallarıdır.

İnternet bankacılığı üzerinden virman işleminin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle bir banka üzerinde bir tüketiciye ait olan birçok hesabın bulunması gerekmektedir. Bu durumda internet bankacılığı sistemine giren tüketicinin para transferleri menüsünden havale ya da virman adı altındaki menüyü seçmesi ve hesaplar arası yapılacak olan aktarım miktarının ve hesapların bildirilmesi gerekmektedir.

Virman Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Virman işlemi gerçekleştirilirken, tüketicinin işlem için saatleri takip etmesi gerekmektedir. Eğer işlem saatleri dahilinde virman işlemi gerçekleştirilmemiş ise, bu işlem beklemeye alınmakta ve bir diğer işlem saati geldiğinde işleme koyulmaktadır. Tüketiciler, virman yapabilmek için herhangi bir ücret ödemesi yapmazken, bu işlemle transfer yapılacak olan hesaplara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.