Ana SayfaEkonomiİSKİ Abonelik ve Abonelik İptali Nasıl Yapılır? Ücreti Ne Kadar?

İSKİ Abonelik ve Abonelik İptali Nasıl Yapılır? Ücreti Ne Kadar?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İSKİ, İstanbul Su ve Kanalizasyon İşletmesi açılımına sahip olan ve İstanbul’da içme suyu temin etmek, atık suları toplamak ve temizlemek gibi görevleri yerine getirmekte olan bir kamu kurumudur. Tüketicilerin İSKİ abonelik işlemini gerçekleştirmesi ise evlere, iş yerlerine ve bunun gibi ihtiyaçlar doğrultusunda çeşitli yaşam alanlarına içme suyu temin eden İSKİ, su temin edebilmek için öncelikle abonelik talep etmektedir. Buna göre İSKİ abonelik bulunmayan hiçbir tüketici için su temin edilmemektedir.

2019 İSKİ Abonelik İşlemleri ve Ücreti (Online Abonelik)

İstanbul’da su aboneliği almak isteyen tüketicilerin belli bir miktardaki İSKİ abonelik ücreti ödemesi gerekmektedir. Bu ücretlendirmeler genellikle mesken ya da iş yeri için değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin;

  • Bir mesken için gerçekleştirilecek olan abonelik açma işlemi için 220 TL abonelik ücreti ve 175 TL teminat bedeli olmak üzere toplamda 402 TL ödeme yapılması gerekmektedir.
  • İş yeri için yapılan ücretlendirmelerde ise; abonelik ücreti metrekareye göre değişiklik gösterirken, teminat bedeli 422 TL + abonelik ücreti olarak ödeme yapılması gerekmektedir.

İSKİ online abonelik işlemleri ise yalnızca konut için ve e-devlet uygulaması üzerinden yapılabilmektedir. E-devlet sistemine T. C. Kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapan bir tüketicinin

  • İl,
  • İlçe,
  • Mahalle,
  • Cadde – sokak,
  • Dış kapı ve iç kapı numarası gibi açık adres bilgilerini girmesi ve işleme devam etmesi gerekmektedir.

Toplamda 4 aşama halinde gerçekleştirilen bu işlemin,

  • Adımı başvuru formu,
  • Adımı onayı,
  • adımı ise işlem sonucudur.

İSKİ Abonelik İptali ve Ücret İadesi

İSKİ abonelik iptali de bizzat başvuru ile gerçekleştirilebileceği gibi online olarak da gerçekleştirilebilmektedir. İSKİ’deki aboneliğini iptal ettirmek isteyen bir abone, İSKİ’nin bağlı olduğu bir şubesine müracaat ederek iptal talebinde bulunması ya da e-devlet uygulaması üzerinden iptal işlemini başlatması gerekmektedir. E-devlet uygulaması üzerinden ayrıca İSKİ Abonelik iptali sorgulama işlemi de gerçekleştirilebilmektedir.

İSKİ Abonelik Sorgulama

İSKİ abonelik sorgulama işlemi genellikle abonelere gelen su faturaları için gerçekleştirilmektedir. Bu işlem çeşitli online kanallar üzerinden gerçekleştirilebileceği gibi İSKİ telefon hattı üzerinden de gerçekleştirilebilmektedir. Bunun için abonenin Alo 185 hattını araması yeterli olacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.