Ana SayfaEkonomiİşsizlik Maaşı Şartlarını Ne Kadar İyi Biliyorsunuz?

İşsizlik Maaşı Şartlarını Ne Kadar İyi Biliyorsunuz?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İşsizlik maaşı, çeşitli nedenlerden dolayı işten çıkan ya da çıkarılan vatandaşlar için, devlet tarafından yeni bir işe girinceye dek geçimini sürdürebilmesi adına sağlanan bir çeşit destek olarak tanımlanmaktadır. İşinden olan bir bireyin, devlet tarafından sunulan bu destekten faydalanabilmesi için öncelikle işsizlik maaşı başvurusunda bulunması gerekmektedir. Başvuru neticesinde işsizlik maaşı başvuru şartlarına uygun olduğu düşünülen işsiz vatandaşlara, daha önceki çalışma ve işsizlik primi ödenme durumuna göre maaş bağlanmaktadır.

İşsizlik Maaşı Başvuru Şartları

İşsizlik maaşı başvurusunda bulunabilmek için bireylerin bazı şartlara haiz olması gerekmektedir. İşsizlik maaşı başvuru şartlarının başında; kişinin kendi isteği ve yeterliliği dışında işten çıkmış olması gelmektedir. Bu durumda kendi talep ve kusuru haricinde işten çıkarılan kişiler işsizlik maaşı başvurunda bulunarak, maaş almaya hak kazanabilmektedir.

Ayrıca işten çıkarılan kişinin bu maaştan faydalanabilmesi için son 120 gün boyunca sigorta priminin ödenmiş olması ve son 3 sene içerisinde en az 300 gün kadar işsizlik priminin ödenmiş olması da işsizlik maaşı başvuru şartları arasında yer almaktadır. Bu gibi şartlara haiz olan bir işsiz, ilgili kurumlara işsizlik maaşı başvurusunda bulunarak belli bir süre geçimini sağlayabilmektedir.

İşsizlik Maaşı Başvuru Nasıl Yapılır?

İşsizlik maaşı başvurusu, kişinin işsiz kaldığı tarih itibari ile 30 gün içerisinde gerçekleştirilmektedir. Bu süre zarfı içerisinde ilgili kurum olan İŞKUR’a bizzat müracaat eden kişi durumunu bildirerek işsizlik maaşı talebinde bulunabilmektedir. Yapılan bu başvuru kurum tarafından değerlendirmeye alınırken, başvurusu sonuçlanan kişiye durum kısa sürede bildirilmektedir. Ayrıca yapılan bu başvurunun neticesini online olarak takip edebilmek de mümkündür.

Öte yandan nasıl başvuru yapacağını merak edenler için çeşitli işsizlik maaşı başvuru formu örneği bulunurken, 30 günün sonrasında başvuruda bulunan işsiz bireyler, işsizlik maaşı hakkından faydalanamamaktadır.

Online İşsizlik Maaşı Başvurusu

İşsizlik maaşı başvurusu online olarak gerçekleştirilebileceği gibi ilgili kuruma bizzat müracaat etmekle de gerçekleştirilebilmektedir. Online işsizlik maaşı başvurusu yapabilmek için kişinin e-devlet sistemine giriş yapması gerekmektedir. T.C. Kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapan bir işsiz, kolaylıkla online işsizlik maaşı başvurusu gerçekleştirebilmektedir. Üstelik yine e-devlet sistemi üzerinden işsizlik maaşı başvuru sonucunu da öğrenebilmek mümkündür.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.