Ana SayfaSağlıkBurun Estetiğinde Hasta ve Hekim Uyumu Çok Önemlidir

Burun Estetiğinde Hasta ve Hekim Uyumu Çok Önemlidir

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Burun cerrahisinin hem hekim hem de hasta açısından uzun ve meşakkatli bir süreç olduğunu anlatan Op. Dr. Cevdet Murat Akagün, “Hastanın hekim ile karşılaştığında oluşan samimi ilişki bu sürecin başlangıcı olacaktır. Hekimin hastasına yani burun cerrahisine karar vermiş hastasına yeterince zaman ayırması, hastayı dinlemesi, hastasının beklentilerinin neler olduğunu anlamaya çalışması ve tabi ki hastanın da hekimi bir o denli dikkatlice dinlemeli ve karşılıklı bir ilişki kurulmaya çalışılmalıdır. Her iki tarafın birbiriyle olan uyumu nelerin yapılıp nelerin yapılamayacağı, hastanın beklentilerinin seçilen cerrah tarafından ne denli karşılanıp karşılanamayacağı direkt ve açık olarak konuşulmalı, gerçekler ortaya konmalıdır. Özellikle bu revizyon cerrahisi açısından daha bir önem arz etmektedir” diye konuştu.

Hastanın beklentilerinin cerrah tarafından minimale indirilmesinin cerrahı yapılacak cerrahi sonrasında rahatlatabileceği gibi hastanın beklentilerinin düşük tutulmasının da hastanın daha mutlu ve daha uyumlu olarak bu süreci atlatmasını sağlayacağını ifade eden Op. Dr. Cevdet Murat Akagün, “Eğer hasta hekim ilişkisi her iki taraf içinde kurulamıyorsa ya da hastanın beklentileri cerrahın verebileceklerini aşıyorsa bu cerrahiye baştan karar vermemek daha doğru olacaktır ve sonrasında hasta bu ilişkiyi daha kolay kurabileceği bir cerrah arayışına girmesi her iki taraf içinde daha uygun ve verimli olacaktır” dedi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.