Ana SayfaEkonomi2019 En İyi ve En Hızlı DNS Adresleri Listesi!

2019 En İyi ve En Hızlı DNS Adresleri Listesi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

DNS, kişilerin günlük yaşamında sıklıkla duymakta olduğu merak edilen bir konudur. Çoğu zaman normal şartlarda erişim sağlanamayan bir internet sitesi için DNS ve en hızlı DNS adresleri ile DNS ayarları değiştirme gibi terimlerden bahsedilirken, bu ayarlar aslında erişimi mümkün olmayan o sitelerin erişiminden daha fazlasını sağlamaktadır.

DNS Nedir? DNS Hakkında Merak Edilenler

DNS’nin açılımı, Domain Name System olarak bilinmektedir. Bir internet tarayıcısının adres çubuğuna girilen sitenin adını, bu sitenin günümüz şartlarında asıl ikamet ettiği IP adresine dönüştüren, bir hayli faydalı bir sistem olarak tanımlanmaktadır. DNS sunucusu ise bilgisayarların alan adlarını kayıt altına alan ve alan adı ile internet sitesine giriş yapılmak istendiğinde, direkt olarak o sitenin IP adresine erişim sağlayan bir aygıt olarak bilinmektedir.

En iyi DNS adresleri ile DNS ayarlarının değiştirilmesi, genellikle erişimi yasak olan sitelere girilmeyi sağlamak amacı ile gerçekleştirilmektedir. Bazı durumlarda erişime kapatılan siteler için DNS sunucuları problem çıkarabilirken, bu gibi durumlarda DNS sunucusunun modem ya da bilgisayara girilmesi ile beraber problemi ortadan kaldırabilmek mümkün kılınmaktadır.

DNS Neden Çalışmıyor?

DNS sunucusunun çalışmıyor olması çeşitli kaynaklara dayanabilmektedir. Örneğin; Ağ yapılandırmasındaki DNS sunucu bilgisinin hatalı olabilmesi ya da bilgisayar ile DNS sunucusu arasında iletişime engel olabilecek bir yazılımın mevcut olması gibi durumlar, DNS’nin çalışmama nedenlerinden biri olabilmektedir. Bu gibi durumlarda ağ ile aygıt arasındaki bağlantının kontrol edilmesi, herhangi bir VPN, Proxy gibi yazılımların kullanılması halinde devreden çıkarılması ya da modemin kapatılıp açılması gibi yöntemlere başvurulabilmektedir.

EN İyi ve En Hızlı DNS Adresleri

En hızlı DNS adresleri; ilk olarak Level 3 DNS adresidir. En hızlı olarak bilinen Level 3’ün DNS adresi 209.244.0.3, 209.244.0.4’tür. Bir diğer hızlı DNS adresi 208.67.222.222, 208.67.220.220 olan OpenDNS’dir. En iyi DNS adreslerinden biri de 8.8.8.8, 8.8.4.4 Google DNS adresidir. Ayrıca Yandex’in DNS adresleri 77.88.8.8, 77.88.8.1, TTnet (Türk Telekom) DNS adresleri 195.175.39.49, 195.175.39.50 ve Comodo Güvenli DNS adresleri 8.26.56.26 ve 8.20.247.20 olarak kullanılabilmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.