Ana SayfaDiğer İş İlanlarıDışişleri Bakanlığı Kamu Personel Alımı Sınavı Başvuruları Başladı!

Dışişleri Bakanlığı Kamu Personel Alımı Sınavı Başvuruları Başladı!

Dışişleri Bakanlığı yaptığı kamu iş ilanları duyurusunda personel alımları için düzenlenecek sınava başvuruların alındığını bildirdi.

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Dışişleri Bakanlığı yaptığı kamu iş ilanları duyurusunda personel alımları için düzenlenecek sınava başvuruların alındığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Personel Alımı Sınavı Başvuru Şartları

Kamu iş ilanları çerçevesinde Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı duyuruda başvuru sahiplerinin ne gibi şartları yerine getirmesinin istendiği bildirildi. Kamu personel alımı sağlanması amacıyla düzenlenecek sınava başvuracakların öncelikle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddesinde yer alan şartlara uygunluğu gerekiyor. İşe alımı sağlandıktan sonra Aday Hukuk Müşaviri olarak görev yapacak olan kişilerin ayrıca Türkiye veya yurtdışında bir üniversiteden Hukuk Fakültesi’nden mezun olmaları da gerekiyor. Yurtdışı mezunu olanların YÖK onaylı denkliklerinin olması da aranan şartlardan biri olarak belirtilirken, 2017 – 2018 – 2019 yıllarında YDS’ye girmiş ve en az 80 puan almış olmak da gerekiyor.

Kamu Personel Alımı Sınavı Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

Kariyer basamaklarını Dışişleri Bakanlığı bünyesinde çıkmak isteyen kişiler için tertiplenecek sınav başvuruları 12 Mart 2019 – 28 Mart 2019 tarihleri arasında kabul edilecek. Sınav online olarak yapılacak. Online ortamda sınav için gereken belgeler aşağıdaki bağlantıda yer almaktadır. Kamu personel alımı sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere 2 bölümden oluşacaktır. Yazılı ve sözlü sınavların her ikisinde de değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak ve geçer not n az 70 puan olacak. Dışişleri Bakanlığı daha fazla bilgi almak isteyenlerin 0312 292 1000 numarasının aranabileceğini belirtiyor.

Bu iş ilanı ilk olarak kamuilan.dpb.gov.tr’de yayınlanmıştır. İş ilanındaki değişiklik ve işe alım şartları tamamıyla ilgili kurumun inisiyatifinde olup, değiştirilme hakkı saklıdır. Aşağıda yer alan bağlantıyı kopyalayıp, tarayıcınızın adres çubuğuna yapıştırarak ilgili iş ilanının en güncel halini inceleyebilir, aynı zamanda ilana başvuru yapabilirsiniz. Bankaciyim.net’te yer alan diğer iş ilanlarını incelemek isterseniz banka iş ilanları, kamu iş ilanları ve diğer iş ilanları kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

kamuilan.dpb.gov.tr/ilanDetay.aspx?e40a0b6c-9cda-45ef-8236-e741efbf97f3&kk=30

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.