Ana SayfaSağlıkBotoksla Kronik Migrenden Kurtulabilirsiniz

Botoksla Kronik Migrenden Kurtulabilirsiniz

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ayda 15 ya da daha fazla gün boyunca baş ağrısı çekenlerin yardımına botoksla migren tedavisi koşuyor. Migreni sürekli tekrarlayan hastalara tedavi yöntemi olarak botoksu öneren Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Nöroloji Bölümü’nden Uzman Doktor Nilgün Polat ağrı kesici ilaçların çözüm olamadığı noktalarda migren hastalarına bu tedaviyi önerdiğini söyledi.

KRONİK MİGREN TEDAVİSİNDE DE ETKİLİ”
Kas gevşetici etkisiyle bilinen botoksun migren tedavisinde yarar sağladığını söyleyen Uzman Dr. Nilgün Polat, migren hastalığı kronikleşen kişilerin de bu tedavi yönteminden faydalanabileceğini belirtti. Polat, “Kronik migren nedeniyle hastaların yaşamını oldukça fazla derecede etkileniyor. Bu kişiler ağrı nedeniyle iş ve ev yaşamında sıkıntılar yaşıyor. Kronik migreni bulunanlarda, genellikle yaşam kalitesi bozulduğundan depresyon rahatsızlığı gelişiyor. Dünya nüfusunun yüzde 1.4 ila 2.4’ünün kronik migrenden etkilendiği tahmin ediliyor” dedi.

“HASTA OLUMSUZ PSİKOLOJİK DURUMLA BAŞBAŞA KALIYOR”
Kronik migrende ağrıların genellikle tek taraflı olduğunu kaydeden Polat, ağrılara bazen bulantı ve kusmanın da eşlik ettiğini ifade ederek, “Ağrılar kimi zaman da iki taraflı kendini hissettiriyor. Bu ağrılar ışık, ses, hareket ve kokuya duyarlı olduğu gibi çoğunlukla zonklayıcı ağrılar olarak da karşımıza çıkıyor. Kronik migrene yönelik uygulanan atak tedavi ilaçları, ağrı gelmesin diye aylarca kullanılan antidepresan ve epilepsi ilaçları, ağrı kesiciler ve akupunktur tedavileri yeterli sonuç veremiyor. Hastalar sürekli ve aşırı miktarda ağrı kesici kullanmanın risklerinin yanı sıra ağrıyla yaşamanın yarattığı olumsuz psikolojik durumla başbaşa kalıyor” diye konuştu.

“DENEYİMLİ UZMANLAR TARAFINDAN UYGULANMALI”
Bilimsel veri ve çalışmalar ışığında, botoksun, kronik migrenin koruyucu tedavisinde yeni bir umut olarak ortaya çıktığına vurgu yapan Polat, “Kronik migrende botoks uygulaması, doğru tanıyla bu konuda deneyimli nöroloji uzmanları tarafından yapılmalı. Kronik migren üzerine yapılan Uluslararası Bilimsel Çalışma (PREEMPT) sonucunda botoksun, FDA tarafından kronik migrene yönelik olarak koruyucu tedavi seçeneği onaylandı. Botoks, ülkemizde Temmuz 2011 tarihinden itibaren kronik migren koruyucu tedavisinde kullanılmak üzere onay aldı” dedi.

“31 NOKTAYA İĞNEYLE ENJEKSİYON”
Kronik migren hastalarında botoks uygulamasının hastanın başında alın, her iki şakak arkası bölgeler, boyun ve ense bölgeleri olmak üzere 31 noktaya özel iğnelerle enjeksiyon şeklinde yapıldığının altını çizen Polat sözlerine şöyle devam etti: “Tedavi hastanın durumuna göre 6 ay sonra tekrarlanabiliyor. Botoks tedavisi uygulanan hastaların yaklaşık yüzde 70’inde ağrılarda belirgin azalma ve tamamen kaybolma şeklinde ciddi oranda azalma gözleniyor. Botoks tedavisi uygulanan hastalarda, yaşam kalitesi skorlarında başlangıç seviyesine göre önemli iyileşmeler gözlendiği gibi, bu sonuç hastaların işlevlerinde, canlılığında, psikolojik baskıda ve genel yaşam kalitesinde önemli bir gelişme olarak kaydediliyor.” 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.