Ana SayfaSağlıkİş Stresi Nedir ? İş Stresini Azaltmak Sizin Elinizde

İş Stresi Nedir ? İş Stresini Azaltmak Sizin Elinizde

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Stres, kişilerin dış faktörlere karşı başa çıkma yollarına verdiği bir tepkidir. Belirli bir seviyede olduğunda kişiyi olaylara karşı motive ettiği gibi kendisine zarar verecek durumlarda da savunma olarak tepkiye neden olabilir. Stres kişinin hayatının bir parçası olmuş ve altından kalkamayacak durumda ise psikolojik olduğu gibi biyolojik olarakda sorunlar yaşamaya başlayacaktır.

Yaşantımızın büyük kısmını iş ortamında geçirdiğimiz için yaşadığımız stresde buna orantılı iş ve iş yerimizle ilgilidir. Yoğun çalışma temposu yada iş yerindeki kişilerle olan anlaşmazlık iş stresinin kaynağı olsada kişilik özelliklerinizden dolayıda yani stres ile başa çıkma gücü, insanlarla alan iletişiminiz yada kendine güveniniz iş stresinde büyük etkisi vardır. İşte yaşanan stresin yaşantınızın diğer alanlarınada büyük etkisi olmaktadır. Bundan dolayı çalışma koşullarınızı kontrol etmek ve iş sorunlarınızla başa çıkabilecek gücü kendinizde bulmaya odaklanmalısınız.

Yaşadığınız iş stresinin belirtilerini önemsemeniz sizi ciddi ruhsal ve bedensem sorunlardan korur. İş yerinde yaşadığınız stresi sadece günün yorğunluğu yada çalışma temposuna bağlayıp görmezlikten gelmeniz sizi asosyal, uykusuz, alkol ve ilaç kullanımı gibi sorunlarla karşılaştırabileceğini unutmayın. Bu konuda önlem anlamadığınızda siz farkına varmadan kaygılı mükemmelliyetçi, tükenmişlik sendromu, üretken olamama, iş veriminde düşüş, kendinizi yetersiz hissetme ve güvensiz hissetmenize neden olur. Bu belirtilerin oluşumu sizi zamanla depresyona sokabilir. Sosyal ve aile yaşantınızıda son derece olumsuz etkileyecek olan iş stresini önlemek için ve iş stresiyle başa çıkmanız alacağınız basit önlemlerle mümkün olabilir. Yukarıda belirttiğimimiz durumlarla karşı karşıya iseniz;

1-  İşinize erken saatte giderek yapacağınız günlük işleri gözden geçirin.

2- İşe uykunuzu alarak zinde başlayın. İş günlerinde kesinlikle uyku düzeninize dikkat ediniz ki konsatrasyon kaybı yaşamayınız.

3-  Beslenmenize dikkat ederek kendinizi enerjik hissedecek besinler alın.

4-  İş günü öncesindeki akşamları fazla alkol almamaya dikkat ediniz.

5- Kendinizi sadece işe odaklamayın. İş aranızda yada zaman buldukça sevdiklerinizle iletişime geçerek motivasyon kazanmaya çalışın.

6-  İş yerinizde zorlandığınız konularda yardım isteyin.

7-  İş yerinde kontrolü tek başınıza almaya kalkışmayın.

8-  Çalışma arkadaşlarınızla  olumlu iletişim halinde olun. Ortak sorunları konuşarak paylaşmanız iş stresinizi azaltabilirsiniz.

9- İş yerinizde yapmanız gerekenleri öncelik olarak sevdiğiniz yada kolay işlerle başlayın.

10- Aşırı mükemmelliyetçi olmamaya çalışın. Herkesin işinde hata yapabileceğini unutmayın. Ne kadar çok hata yapmamak için kendinizi zorlarsanız o kadar çok hata yapma olasılığınızın olacağını unutmayın.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.