Ana SayfaSigortaKasko Neden Yaptırılır? Ne Kadar Bilgi Sahibisiniz?

Kasko Neden Yaptırılır? Ne Kadar Bilgi Sahibisiniz?

Kasko Neden Yaptırılır? Ne Kadar Bilgi Sahibisiniz? Kasko Yaptırırsanız Neler Olur, Yaptırmazsanız Neler Olur? Detaylar Bankaciyim.net'te!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Araç sahiplerinin sıkça karşılaştığı ve anlamını hemen hemen herkesin bilmediği ancak, araç sahipleri için bulunmaz nimet olan kaskonun neden yaptırılması gerektiğini ve yaptırdıktan sonra nelere karşı önlemler aldığımızın değerinden bahsedeceğiz. Bu yazımızı dikkatle okumanız halinde, daha sağlıklı bir alışverişin yanı sıra, kendinizi korumaya alıp, maddi hasarlarınızın ciddi boyutlara ulaşmasının önüne geçeceksiniz. Peki Kasko neden yaptırılır? İşte detaylar!

Kasko Neden Yaptırılır?

Kasko, araçlara yapılan bir sigorta türü olmasının yanı sıra, ciddi ve büyük hasarların önüne geçilmesi açısından oldukça fazla önem arz etmektedir. Kasko yapmak için açılmış birçok şirket olmasına karşın, fiyatlardaki rekabete dayalı olarak değişiklikler her zaman müşterilere yaramaktadır. Bundan uzun yıllar önce kasko yaptırmak isteyenlere çok ciddi rakamlar sunulsa da, şimdilerde şirket fazlalığından bu rakamlar giderek aşağılara düşmektedir.

Kaskonun temel mantığı, aracınıza yaptırmanızın ardından, küçük veya büyük başınıza gelecek maddi hasara dayalı kazaların maddi boyutunu Generali kasko şirketine karşılatabilmenizdir. Bu kazaların boyutu ne olursa olsun, kasko şirketi bunu karşılamak zorundadır. Ancak kasko yaptırırken, aracınızın daha önceden kazasının olmaması şartı aranmaktadır. Bu şarta sahipseniz ve özellikle sıfır bir araç aldıysanız, kasko yaptırmanız önem arz etmektedir.

Örnek vermek gerekirse, aldığınız aracı kısa bir süre sonra kaza yaparak, 10.000 TL’lik bir hasarının olduğunu varsayalım. Aracınızda oluşan bu hasarın, sizinle hiçbir ilgisi olmadan, götürüp istediğiniz ve kasko şirketinin anlaşmasının olduğu yerlerde ve özellikle servislerde tamir işlemini hallettirebilirsiniz. Daha sonrasında ise, başta ödediğiniz kasko yaptırma tutarı sayesinde, 10.000 TL’lik hasarınıza kuruş ödemeden, kasko şirketinin yaptırdığınız yere ödemesini sağlayabilirsiniz.

Daha büyük düşünmek gerekirse; sıfır aldığınız bir aracı çok büyük kaza yapıp, hatta aracınıza takla attırıp, artık kullanılamaz hale getirdiğinizi varsayalım. Bu durumlarda ise, kasko şirketi hasar tutarını değil de, aracınızı aldığınız zaman belirlenen kasko tutarını, direkt olarak kasko şirketinden alma şansınız doğmaktadır. İsterseniz aracınızın bedeli olan, örnek veriyorum 40.000 TL’i kasko şirketinden tahsil edebilirsiniz. Yaptırma işlemiyle uğraşmayıp, yalnızca aracınızın parasını alıp, yeni bir araç sahibi olabilirsiniz. Tabii ki de, kimsenin kaza yapmasını istemeyiz ancak kaza olduktan sonra da bu şekilde önleminizi almış olacaksınız.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.