Ana SayfaSigortaKasko Fiyatları Neden Değişir?

Kasko Fiyatları Neden Değişir?

Kasko Fiyatları Neden Değişir? Kasko Hesapla Dendiğinde Ne Anlaşılır? İnternetten Kasko Hesaplaması Yapmak Ne Kadar Doğru? Tüm detaylar Bankaciyim.net'te!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Trafik sigortası, araçlar için yapılması zorunlu olan bir sigorta türüdür. Ancak kasko isteğe bağlı olarak yapılır. Şimdilerde araçlarını herhangi bir soruna karşı korumak isteyen insanlar zorunlu trafik sigortası ile birlikte kasko yaptırmaya da önem vermeye başladılar. Bu konuda araştırma yapan kişiler kasko fiyatları konusunda araştırmalar yapıyor ve kendilerine en uygun olan sigorta acenteleri ile anlaşmaya özen gösteriyor. Ancak yapılan araştırmalarda da görülebileceği üzere kasko fiyatları pek çok nedene bağlı olarak değişiyor. Bunların başında aracın yaşı gelmekte. Eski model araçlarda kasko fiyatları çok daha yüksektir. Bunun nedeni ise eski aracın yıpranma oranının fazla olmasıdır. Hususi olarak kullanılacak araçlar için yapılacak kaskolarda ticari amaçlı araçlar için olanlardan daha az prim ödemesi yapılacaktır.

Aracın marka ve modeline bağlı olarak kasko fiyatlarında değişim görülecektir. Örneğin pahalı bir marka aracın kasko fiyatı çok daha yüksek olur. Çünkü araç trafik kazası geçirdiği zaman yapılacak onarım işlemlerinde aracın parçalarının yenilenmesi için piyasa fiyatı baz alınacaktır. Geçmiş dönemlerde hasar sayısı fazla olan ya da farklı nedenlerden dolayı yıpranmış araçların ilerleyen dönemlerde kaza yapma riski artacaktır. Bundan dolayı da kasko fiyatları pek çok araca göre fazla olur. Bunun tersine daha öncesinde araçlarında hasar olmamış kişiler kasko yaptırmak istedikleri zaman çok daha uygun sigorta acenteleri ilce kasko fiyatlarına poliçelerini hazırlatacaktır.

Kasko Hesapla Dendiğinde Ne Anlaşılır?

Kasko hesapla dendiğinde akla hemen kasko yaptırmak ve aracı her türlü hasara karşı korumak gelir. Kasko, araç sahiplerinin hem araçlarını hem de bütçelerini güvende hissetmelerini sağlayan sigorta türüdür.

Kasko araç sigortası yaptıran araç sahipleri kendilerini de güvende hissederler. Herhangi bir kötü sürprizle karşılaşmaları hâlinde kaskolarına güvenirler. Kasko yaptırmak isteyenlerin en çok aradığı kavram kasko hesapla olarak öne çıkmaktadır. Kasko hesapla dendiğinde akla gelmesi gereken unsurlar aracın yaşı, geçmişi, varsa hasarı ve değişen parçalarıdır. Çünkü Generali araç kasko sigortasının fiyatları tüm bunlara bağlı olarak hesaplanır.

Kasko hesapla şeklinde bir araştırma yaptığınızda aracınızın kasko fiyatını kısmen öğrenirsiniz. Buna göre kaskosunu yaptırdığınız aracın başına gelecek herhangi bir zarar kasko sigortası sayesinde karşılanır. Kasko hesapla gibi bir araştırma yaparsanız ayrıca kasko fiyatlarının yanı sıra kasko yaptırmanın ne kadar önemli ve gerekli olduğunu da görürsünüz. Aracınıza sizin iradeniz dışında bir zarar gelirse yani aracınızda hasar meydana gelirse endişelenmenizi gerektirecek bir durum olmaz.

Kasko hesapla, kasko fiyatları ve kasko sigortası gibi kavramlar yeni araç alacak kişilerin ve tabi ki araç sahiplerinin en çok bilgi edinmek istediği kavramlardır. Araçlar için trafik sigortası zorunlu olsa da kasko zorunlu değildir. Ancak elbette trafikte nerede ve ne zaman ne olacağı belirsizdir. Kasko aracınızın yanması, çalınması, hasara uğraması durumunda sizi korur. İşte bu yüzden kasko araç sigortası çok önemlidir. Aracınıza kasko yaptırmanız hâlinde içiniz rahat olur.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.