Ana SayfaBanka İş İlanları2019 Banka İş İlanları ve Sınavları

2019 Banka İş İlanları ve Sınavları

En güncel banka iş ilanlarını öğrenmek, banka sınavları hakkında bilgi edinmek, başvurunuzu gerçekleştirmek istiyorsanız Bankaciyim.net'i takip edebilirsiniz.

Yayın tarihi:

Google Haberlere Abone Ol:

Banka iş ilanları hakkında bilgi edinmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. En güncel banka iş ilanları hakkında bilgilendirme yapan bankaciyim.net, aynı zamanda banka eğitimleri duyurularını, bankaların insan kaynakları hakkında önemi detayları sizlerle paylaşmaya devam ediyor. Bu yazımızdan sadece banka iş ilanlarını nasıl bulabileceğiniz ve nasıl başvuru yapabileceğiniz değil, tüm süreçler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Banka İş İlanları ve Bankaların Adaylarda Aradığı Özellikler

2019 banka iş ilanları incelendiğinde geçen yıllara göre bankaların şubelerinde istihdam edeceği adaylarda farklı kriterler aradığını görmekteyiz. Bundan en önemli etmen ise üniversitelerdeki bankacılık bölümlerinin ve bankacılık ve sigortacılık bölümlerinden mezun olan öğrencilerin artmasıyla birlikte rekabet yükseldi. Durum böyle olunca da bankaların adaylarda aradığı kriterler çeşitlenmeye başladı. Teknolojinin de hızlı gelişmesi, bankaların insan kaynakları çalışanlarının adaylarda sadece Microsoft dosyalarının değil, bunun ötesini bilmelerini, güncel gelişmeleri takip etmelerini ve bunlara hakim olmalarını istiyorlar.

Banka iş başvurunuzun kabul edilmesini istiyorsanız en bilgili siz olmalısınız hem de mülakatlarda stresli olmamalısınız. Stresli olmanız en bildiklerinizi unutturur hem de insan kaynakları personelinin gözünde bankadaki kritik zamanları idare edemeyeceğiniz izlenimi verebilir. Banka mülakatlarında sorulan sorular ikiye ayrılmaktadır.

Bunlardan ilki klasik mülakat soruları, ikincisi ise bankaların kendi özeline ve işleyişine ait soru tipleridir. Klasik mülakat sorularının cevapları da klasik olur. Ancak bankaların kendi işleyişi ile ilgili soruların cevapları değişir. Bu nedenle banka iş başvurusu yaptığınız banka ile ilgili araştırmanızı iyi yapmalı, ezbere değil, yorum katarak cevap vermeniz ilgi gösterdiğinizi gösterir.

Banka iş ilanları 2019 yılında artmış durumda. Eğer bankacılık ve sigortacılık bölümünden mezunsanız bu yıl sizin yılınız. Hem özel bankalar hem de devlet bankaları hem şube sayılarını hem de artırmaya devam ediyorlar.

Örnek verecek olursak; mart ayında Vakıfbank iş ilanları duyurusuyla ön plana çıkan devlet bankaları arasında yer aldı. Önümüzde günlerde Ziraat Bankası personel alımları yapılması bekleniyor. Benzer şekilde Şekerbank, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Denizbank, Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası iş ilanları her geçen gün azalmadan artıyor.

Yapılan banka alımları hem lise mezunu hem üniversite mezunları için olup, bazen yaş sınırı bazen ise erkeklerde askerlik şartı konuluyor.

En Çok Garanti Bankası İş İlanları Aratılıyor!

Özel bankalar incelendiğinde en çok sorgulanan ise Garanti Bankası iş ilanları olduğunu görmekteyiz. Açıklanan istatistiklere göre Garanti Bankası da en çok banka iş başvurusu yapılanlar arasında yerini almakta. Şube sayısındaki artış, yaptığı yenilikler ve reklam filmleri ile hep ön planda olan Garanti Bankası, mobil bankacılık alanına daha çok önem verecek gibi görünüyor.

Hem mobil bankacılık alanına hem de şube sayısını artırmasıyla ön planda olan bir diğer banka ise Türkiye İş Bankası. Yaptığı yeniliklerin ardı arkası kesilmiyor ve buna bağlı olarak da teknolojik gelişmelere hakim olan personel arayışlarına giriyor. Türkiye İş Bankası iş ilanları ve kriterlerini incelediğimiz zaman ise adayların her zaman teknoloji ile birebir yakın olmasını istediği görülüyor.

Ziraat Bankası iş ilanları da aynı şekilde. Artık Ziraat’in hem şubesi hem de ATM’si olmayan şehir ve ilçe neredeyse kalmadı. Bu artış talebi, hizmeti ve personel ihtiyacını yükseltiyor. Dönem dönem bankacılık iş ilanları duyuruları yapıyor, banka sınavları düzenliyor ve personel alımları gerçekleştiriyor. Ziraat Bankası’nın diğer bankalardan ayıran en önemli özelliği ise yıl içerisinde az duyuru yapması ancak banka personel alımlarında sayıyı yüksek tutması. Bu alımlar sadece banka şubeleri için değil, Ziraat Yatırım ve benzeri gibi alt kolları için de gerçekliyor. İstihdam sağlanacak pozisyona göre de kriterler farklılık gösteriyor.

Ziraat Bankası iş ilanı duyuruları ilk olarak bankanın kendi sitesinden yayınlanıyor. Bankaciyim.net editörleri ise sizler için anında hem alım yapılacak pozisyonları hem de adaylarda aranan kriterleri sizler için paylaşıyor. Ziraat Bankası sınavları ne zaman yapılacak tarih, gün, saat ve yeri şeklinde buluyor, banka sınavlarında önceki dönemlerde çıkmış soruları buluyor, çıkabilecek soruları araştırıyor.

Banka İş Başvurusu 2019

2019 banka iş başvurusu kanalları bankaların kendi internet siteleri haricinde de bulunmaktadır. Eğer duyurulardan haberdar olmak istiyorsanız bankaciyim.net’ten yararlanabilirsiniz. Ancak banka iş başvurusu için bankaların kariyer sayfalarını kullanmalısınız. Her bankanın kendi özelinde kariyer sayfaları bulunmaktadır. Bu sayfalarda hem ilanları yayınlıyor hem de başvuruları kabul ediyorlar. Ancak öncesinde banka iş başvurusunu nasıl yapacağınızı öğrenmek istiyorsanız bilgi edinmek zorundasınız. Rastgele ve gelişigüzel CV’ler sizi bankada kariyer imkanından uzaklaştırır.

En Güncel Banka İş İlanları Bankaciyim.net’te!

En güncel banka iş ilanlarına bankaciyim.net’ten ulaşabilirsiniz. Peki anında nasıl ulaşabilirsiniz? Mail sistemimize abone olabilir, anında bildirim alabilirsiniz. Her gün düzenli olarak banka personel alımları ve sınavları yayımlanıp, bilgi edinebilir, kariyer imkanına sahip olabilirsiniz.

Benzer şekilde banka eğitimleri hakkında bilgi edinebilir, hangi bankada çalıştığınızda hangi imkanlara sahip olabileceğinizi bilebilirsiniz. Çünkü bankada çalışmayı istemek kadar banka eğitimlerinin fırsatlarından yararlanmak da son derece önemlidir. Banka eğitimlerine katılarak bankada yükselmek ve daha fazla maaşa sahip olabilirsiniz. Yurt dışı imkanlarından yararlanabilir, kendinizi Türkiye ile sınırlandırmayabilirsiniz.

Bankacılık sektörü ucu olmayan, kendinizi sürekli geliştirebileceğiniz bir alandır. Tek bir alanda yükselmek yerine kendinizi birkaç alana yönlendirebilirsiniz. Bu nedenle de sadece bankacılık sektörü iş ilanları ve sınavları değil, eğitimlerine de önem vermelisiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.