Ana SayfaSigortaTamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Sigorta çeşitleri arasında önemli bir yere sahip olan tamamlayıcı sağlık sigortası ile ilgili tüm detaylar Bankaciyim.net'te!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sigorta çeşitleri arasında önemli bir yere sahip olan tamamlayıcı sağlık sigortası nedir? Sorusu en çok merak edilenler arasında. Yüksek standartla bir sağlık hizmeti almak istediğiniz takdirde sosyal güvenlik kurumunun kapsama alanı dışında olan ya da kısmen karşılama kapsamında yer alan durumlarda devreye giren bir özel sağlık sigorta seçeneğidir.

Yıllardır birçok ülkede uygulanılan bu sigorta yöntemi Türkiye’de de uygulanmaktadır. Daha önceleri de varlığı olan fakat geri ödemeler koşulunda yaşanılan sıkıtılar 2012 de yayınlanan genelge ile son bulmuş ve kişilere güvenle hizmet sunmaya başlamıştır. Tamamen isteğe bağlı olarak tercih edilen tamamlayıcı sağlık sigortası daha iyi şartlarda sağlık imkânlarının kazanılması sağlamaktadır. Bu sayede sahip olduğunuz poliçe ile SGK anlaşmalı geniş kurum olanaklarında faydalanarak özel hastanelere fark ödemeden kaliteli bir tedavi olanağından faydalanabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortasına bilgisine biraz daha ayrıntı katacak olursak, sağlık hizmetlerinde anlaşmalı sağlık kuruluşlarında SGK güvencenizden faydalanırken sizin tarafınızdan hastaneye ödenmesi gerekli olan bedelin özel sağlık sigortanızın karşılaması olayıdır. Böylece oluşacak olan faturaların belli bir kısmının kuruma yansıtılması sıkıntısı ortadan kalkmaktadır.

Yüksek standartlarda sağlık hizmetlerinden yararlanırken sigortanızın gerekli ödemelerinin dışında size mal olan kısmının tamamlayan unsur olarak var olan sigortanın karşılamasıdır. Sizlere sunduğu tamamlayıcı sağlık sigortası ilişkisini sunduğu hizmetler ile açıklayacak olursak; ilave ücret tutarları, konaklama nedenleri ile hastadan alınacak olan ücretler, gerekli olan tamamlanması gerekliliği duyulan fiyatların sağlık hizmeti aldığınız yerle sigorta şirketi arasında anlaşmalı olması, kurumun sağlanmayan sağlık hizmetlerinin sağlanması gibi kaliteli hizmetlerin sorunsuz bir şekilde oluşmasını sağlamaktadır.

Tamamlayıcı sağlık sigortasının sunduğu teminatlar açısından değerlendirerek cevap verecek olursak, yatarak gerekli görülen tedavilerde cerrahi ve dâhili yatışlar, yoğun bakım, kemoterapi, diyaliz, küçük müdahale giderleri, özel oda beraberinde refakatçi teminatını sunmaktadır.

Ayakta tedavi teminatında ise sizlere doktor muayenesi, laboratuar hizmetleri, görüntüleme ve tanı yöntemleri, fizik tedavi giderleri, ileri tanı yöntemlerini size teminat etmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir? sorularının cevabından sonra uygulanılması gereken bir güvence olduğunu ve masrafların kolaylığını anlıyoruz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.