Ana SayfaSigortaYabancı Uyruklu Sağlık Sigortası ve Fiyatları

Yabancı Uyruklu Sağlık Sigortası ve Fiyatları

Yabancı Uyruklu Sağlık Sigortası ve Fiyatları ile ilgili tüm detaylar Bankaciyim.net'te!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Toplumda çokça varlıklarından bahsedilen yabancı uyruklu kişilerin sigortası iki şekilde bilinmektedir. Bunlardan birincisi ülkemizde iş yapan kişilerdir. İkincisiyse gayrimenkul edinerek ülkemizde yaşamayı seçen kişilerdir. Bu durumda Yabancı Uyruklu Sağlık Sigortası nedir? Diye kişilerin bilgilerinde karışıklık olmaktadır.

Birinci kısımda yer alan ülkemizde çalışmak amacı ile bulunan yabancı uyruklu kişilerin sağlık sigortaları sosyal güvenlik kurumlarının uygulamaları ile sigortalı ve prim alma durumundadırlar. İkinci kısımda yer alan yani gayrimenkul edinerek yaşamayı seçen yabancı uyrukluklular için genel sağlık sigortası yaptırması günümüzde zorunlu hale getirilmiştir. Zorunlu hale getirilen bu durumda yabancı uyruklu kişiler aile ikametgah izni, uzun dönem ikametgâh izniyle ülkede bulunmak isteyen kişiler gerekli belgelerinin arasında sağlık sigortası bilgilerini de belirtmek zorundadırlar.

Çalışan Yabancı Uyruklu Sağlık Sigortası Nedir? 

Çalışan yabancı kişiler geriye doğru bir yıl içerisinde en az 30 sigorta günlerini tamamlamaları halinde kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu eş ya da çocukların karşılaştığı sağlık sorunları SGK tarafından karşılanmaktadır. Yabancılar için gelir tespiti yapılmaksızın bir yıldan fazla yerleşik olan bulunmaları dâhilinde ödemesi gereken prim asgari ücretin iki katı üzerinden hesaplanmaktadır.

Yabancı uyruklu sağlık sigortası yelpazesinde yer alan kendilerine özel sağlık sigorta yaptırmaları durumunda beklenmedik rahatsızlıklar, sakatlık, hastane ve muayene ücreti, bakım gerektiren tedaviler, ilaç kullanım gereksinimleri kaza durumlarında uygulanılan poliçe ile oluşan masrafların karşılanması açısından önemli bir destek göstermektedir. Hangi tür ihtiyaca gerek duyulduğu konusunda doğru kararlar verilerek karşılaşılan prim ani rahatsızlıklar karşısında yatarak tedavi ya da ayakta tedavi değerlendirilmeleri ile güvenceler ile poliçe edilmektedirler. Bunun yanında tazminat rakamları da önemli bir maliyet unsuru olması nedeniyle amaca uygun olanın seçilmesinde dikkat edilmesi gerekmektedir.

Yabancı uyruklu sağlık sigortası ile hem kendileri hem de bakmakla yükümlü olduğu eş ve çocukların genel sigorta kapsamına girmeden önce var olan bir kronik rahatsızlığı mevcutsa bu kişilerin rahatsızlığına karşın sağlık gideri karşılanmasının söz konusu olmamasıdır.

Yabancı Uyruklu Sağlık Sigortası Fiyatları

Ülkemizde artık birçok yabancı uyruklu vatandaşlar ikamet etmektedir. Kimi bir Türk vatandaşı ile evli olduğu için, kimi ülkemizde bir öğrenci olarak, kimi ise iş ile alakalı olarak Türkiye’de yaşamaktadır. Türkiye’de yaşayan her vatandaşın olması gerektiği gibi, yabancı uyruklu bireylerin de bir sağlık sigortasına bağlı olmaları gerekmektedir. Araştırdığınız zaman birçok özel veya devlet sağlık sigortası firmaları bulabilirsiniz.

En Ucuz ve En Pahalı Sigorta Ücretleri

abancı uyruklu vatandaşların sağlık sigortasına başvurdukları zaman, yılda bir defa toplu ödeme yapmaları gerekmektedir. Yabancı uyruklu sağlık sigortası fiyatları, en ucuz olarak beş yüz ile yedi yüz elli lira arasında değişkenlik göstermektedir. Bazı özel firmalar çok daha pahalıya sağlık sigortasını verebiliyorlar. En pahalı olarak yabancı uyruklu sağlık sigortası fiyatları bin lira veya iki bin liraya kadar çıkabiliyor.

Sağlık sigortası mutlaka herkesin elinde bulunması gereken bir belge. Sağlık sigortası olmadan elbette sağlık kontrollerinizi ve gerekli bütün hastane işlemlerinizi yaptırabiliyorsunuz, fakat hastaneden herhangi bir yardım alamıyorsunuz. Elinizde bulunan sigorta belgesi binevi hastanelerin size özel yardımlarda bulunabilmesi için verilmektedir.

Bu Sigortadan Tüm Yabancı Uyruklular Yararlanabilir

Yabancı uyruklu sağlık sigortası fiyatları artık bütün yabancı uyruklu bireylerin kolaylıkla başvurabilecekleri şekilde verilmektedir. En pahalı sigorta fiyatları bin lira veya iki bin lira olsa dahi, ödemelerde ve fiyatlarda kolaylık sağlanmaktadır ve bunun yanı sıra, ayrıca sigortalar, kişilere farklı avantajlar sunmaktadır.

Yabancı uyruklu vatandaşlar, genellikle özel firmalara bağlı sağlık sigortasına başvurmayı tercih ediyorlar.Bu sebep ile de yabancı uyruklu sağlık sigorta fiyatları genellikle çok daha uygun fiyatlara sunulmaktadır. Dünden bugüne, yani on yıl çerçevesine baktığımız zaman, aslında yabancı uyruklu vatandaşlara verilen yabancı uyruklu sağlık sigorta fiyatları ciddi bir düşüş göstermiştir. Eskiden bir yıllık fiyatlar kesinlikle bin liranın altında olmazken, artık birçok sigorta firması yıllık olarak bin liranın altında yabancı uyruklu kişilere sigorta verebiliyor.

Şuan için birçok kişi sadece yıllık olarak beş yüz veya en yüksek bir rakamda yedi yüz elli lira ödeyerek bir sigorta sahibi olabiliyorlar ve bir yıl boyunca hastanelerinden istedikleri hizmeti alabiliyorlar. Yabancı uyruklu bireylere verilen sigorta açısından büyük bir gelişmenin kaydedildiğini görebiliyoruz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.