Ana SayfaSigortaAraç Kasko Bedeli, Kasko Sorgulama ve Detayları!

Araç Kasko Bedeli, Kasko Sorgulama ve Detayları!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Aracınıza kasko yaptırmak istediğiniz zaman, Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni ödemek istediğinizde ve ikinci el araç kredisi alımı esnasında fiyat belirleyen şey araç kasko değeridir. Bu değerle araç kasko bedeli ortaya çıkarılır. Yani aracınızı sigortalama için, aracınızın bazı özelliklerini temel alıp araç fiyatınızı ortaya koyan bir sistem vardır. Sahip olduğunuz aracınızın markası, modeli ve üretim yılını yazıp belirlenen fiyat üzerinden size araç kasko bedeli çıkar. Siz de bu fiyatı ödeyerek araç kasko işleminizi halledebilirsiniz. Kasko için başarılı bir sigorta acentesi ile iş birliği içinde olunmalıdır. Araçların araç kasko bedeli sıfır ve ikinci el oluşuna göre farklılık gösterir. Sıfır araçların kaskosu daha az tutmaktadır. Satış fiyatı ile karşılaştırılınca böyle bir durum ortaya çıkmaktadır.

Site aracılığı ile size bazı şirketler belli oranda fiyatlar sunacaklardır. Her şirket kendi gücü dâhilinde size araç kasko bedeli sunar. Size uygun olanı seçip ya da en güvenilir ve hızlı hizmete sahip şirkete yönelip kaskonuzu yaptırabilirsiniz. Fiyatlara göre tercih yapmak sizin elinizde olup, firmalar size bilgi vermek için arayabilirler. Aracınız için belirlenmiş fiyat üzerinden Motorlu Taşıt Vergisi de çıkmaktadır. Buda sizin araç değeri ölçüsünde oluşturulmaktadır. Araç kasko bedeli araç yılınız günümüze yaklaştıkça artmakta olup, model ve markaya göre de genel bir artışı olmaktadır. Bu temeller dahilinde fiyatlar şirketlerce belirtilmekte ve sunulmaktadır.

Araç Kasko Ne Kadar?

Araç kasko, araç sahiplerinin araçlarını herhangi yanma, çalınma, çarpılma gibi riskler sonucu oluşabilecek hasarlara karşı güven altına aldıkları bir sigorta türüdür. Araç kasko isteğe bağlı yapılan bir sigorta türüdür, zorunlu değildir. Ancak çoğu araç sahibi araç kasko sigortasını yaptırmaktadır. Çünkü kazalar sonucu meydana gelen hasarlar çok büyük miktarlarda olabilmektedir araç kasko ile araç sahipleri araba hasarını ödemezler, araç kasko şirketi öder.

Araç kasko yaptırmak isteyen araç sahipleri öncelikle araç kasko ne kadar diye bir araştırma yaptırmaktadırlar. Bu araştırma için sigorta şirketlerini gezmenin yanı sıra daha yaygın olarak internet kullanılmaktadır. Araç sahipleri, internet arama motorlarına araç kasko ne kadar ile birlikte araç modellerini yazarak internet sayfalarına ulaşabilmektedirler. Aynı zaman araç sahipleri arama motorlarından araç kasko ne kadar, kasko sigorta şirketleri, en uygun kasko, kasko paketleri gibi ana başlıklarla arama yapmaktadırlar.

Araç kasko hesaplamaları üzerine kurulmuş araç kasko ne kadar sorusunun cevabına ulaşılabilecek web siteleri bulunmaktadır. Araç kasko internet siteleri online olarak işlem yapmaktadır. Kasko yapılacak aracın markası, modeli, ili, yılı, tipi gibi bilgiler girilerek araç kasko hesaplamaları elde edilmekte isteğe bağlı olarak farklı sigorta şirketleri arasında karşılaştırma yapılabilmektedir.

İnternet üzerinden araç kasko hesaplamaları çok kısa bir zamanda gerçekleşmekte bu sebeple de günümüzde yaygın olarak araç sahipleri web üzerinden işlem yapmayı tercih etmektedir. Ancak interneti kullanmayan araç sahipleri de bulunmaktadır. Böyle araç sahipleri de araç kasko sigorta şirketlerini gezerek araç kasko ne kadar sorusunun cevabına ulaşabilmektedir. Araç kasko fiyatları direkt olarak aracın özelliklerine bağlıdır. Bu sebeple araç kasko bedeli her araçtan araca değişiklik göstermektedir.

Araç Kasko Değeri Sorgulama

Bizim için otomobillerimiz oldukça önemlidir ki zaten ciddi rakamlar ödeyerek satın aldığımız mallardandır. Ve onları güvende tutmak isteriz. Çalınması ve trafik kazaları her zaman kabusumuz olmuştur. Çünkü beklenmedik anlarda bizi ciddi maddi zarara uğratmaktadırlar. Sigorta şirketlerinin sunduğu kasko hizmeti ile ise bu sorun ortadan kaldırılmıştır. Ödeyeceğiniz küçük bir miktar para ile bu isteğe bağlı sigortayı yaptırabilir ve aracınızı ve bütçenizi güvence altına alabilirsiniz. Aracınız kasko maliyeti aracınıza göre değişiklik göstermektedir.

Araç Kasko Değeri Nasıl Öğrenilir?

Aracınıza kasko yaptırmak ve öncesinden fiyat öğrenmek mi istiyorsunuz. Bunun elbette bir yolu var ve en kolay olanı ben sizlere anlatacağım bu yazımızda. Öncelikle otomobilinizin kasko değeri TSB’ nin he ay yayınlamakta olduğu kasko değer listeleri doğrultusunda belirlenmektedir. Zaten bu listeleri incelediğinizde yaklaşık bir sonuca ulaşır ve fikir edinebilirsiniz. Ama kasko şirketleri arasında da bir araştırma yapmak ve size en uygun kasko fiyatlarını öğrenmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Kasko Değeri Sorgulama Nasıl Yapılır?

Otomobilinizin kasko değeri modeline ve diğer özelliklerine ikinci el olup olmamasına göre değişmektedir. Kasko değerini öğrenmek istiyorsanız bunun çok basit bir yolu var. İnternet aracılığı ile arama motorlarında aratmanız sırasında karşınıza çıkacak kasko değer hesaplama araçları yardımı ile kolayca fiyat öğrenebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey ise aracın sizden istediği bilgileri girmektir.

Araç Kasko Değeri Ne için Kullanılır?

Sigorta yaptırırken bilmek isteyeceksinizdir, ayrıca ikinci el araç alacak olursanız kredi için bu kasko değeri göz önünde bulundurulmaktadır. Ki zaten sizin de bu hizmet için yapacağınız ödemeyi bilmeniz gerekmektedir. Ayrıca dip not olarak söylemeden geçemeyeceğim; Sıfır araç kaskolarında 1 yıl hasar vermeden kullanırsanız eğer diğer yıllarda oldukça indirimli fiyatlara aracınızı sigortalatabilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.