Ana SayfaSigortaHer Firmanın Şartlarına Göre Kasko Hesaplaması Değişir mi?

Her Firmanın Şartlarına Göre Kasko Hesaplaması Değişir mi?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sigorta beklenmedik olaylara karşı, önceden ödenen prim karşılığında oluşabilecek riskin sigorta şirketine geçmesidir. Sigortanın çalışma mantığı, aynı risk altında olan kişilerin maddi olarak birleşip yardımlaşmasından ibarettir. Sigorta acenteleri de risk taşıyan kişilerle irtibata geçip hasar oluştuğunda, giderilmesini sağlarlar. Ayrıca bu riskle karşı karşıya gelen kişilerin kendileri bu hasarı beraber karşılamaları durumunda kişi başına daha yüklü bir ödeme miktarı düşer ve buda kişileri zorlayabilir. Sigortanın amacı da daha büyük risklerin bile her kişi için karşılanabilecek duruma getirilebilmesidir. Bu noktada kasko hesaplaması yapılırken göz önünde bulundurulan standartlar vardır. Örneğin, kasko yaptıracak kişinin yaşına göre kasko hesaplama değerleri değişiklik gösterebilir. Bir araç için modeli de fiyat konusunda önemli bir belirleyicidir. Aracın kimler tarafından kullanıldığı onları kapsayan bir durum olması halinde yine kasko hesaplama değişiklik gösterir. Bunu dışında çalınma kundaklama vb. durumlar için biraz daha fazla prim ödeyerek kaskonun kapsamını genişletme olanakları mevcuttur.

Her Firmanın Şartlarına Göre Hesaplamalar Değişiklik Gösterir!

Her firma kendi bünyesinde sunduğu şartlara göre kasko hesaplaması yapar. Kasko fiyatlarının değişiklik göstermesinin nedenlerinden biri birçok sigorta acentesi olmasıdır. Firmalar arasındaki rekabet ve ticaret felsefesi dolayısıyla fiyatlar bütün acentelerde farklılık gösterir. Bir acenteye gidip aracınıza kasko yaptırmak istediğinizi söylediğinizde ortalama bir şekilde kasko hesaplaması yapılır. Tercih ettiğiniz ekstra bir önlem olursa yani kaskonun farklı özelliklerine de sahip olmak isterseniz (çalınmaya karşı ya da kundaklama vb. durumlar) kasko fiyatında oynamalar olur ve ödediğiniz primlere bu şekilde yansır.

Kasko hesaplamasının standardı karşı tarafın bütün hasarını karşılayacak düzeyde olmalı, ayrıca can kayıplarının engellenmesi adına hastane ve benzeri özellikleri tam olmalı. Kaza esnasında araçta bulunan tüm fertlerin hayat sigortası olmalı sonrasında diğer ekstra durumlar talep edilebilir. Örneğin; arabayı eşiniz kullanırken kaza yaparsa o da kaskodan faydalanabilsin gibi. Kasko fiyatları biraz pahalı olsa da sunulan bu hizmetin gerçekten faydası olduğu ortadadır. Benim başıma gelmez diyerek geçiştirmemek gerekiyor. Aslında kasko hesaplama bu işin en eğlenceli kısmıdır ve kötü sonuçları engelleyebilmek adına alınması gereken bir önlemdir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.