Ana SayfaSigortaKasko Poliçesi İptal Şartları Nelerdir?

Kasko Poliçesi İptal Şartları Nelerdir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kasko Poliçesi İptal Şartları

Kasko karşılaştırma aracı ile kesintisiz ve ücretsiz olarak her sürücüye en uygun kasko seçeneklerini sunmakla birlikte bu alanda öne çıkan en önemli bilgileri de Hangisi.net okurları için derlemeye devam ediyoruz. Kasko sigortasını iptal etmek isteyenler için derlediğimiz veriler de bu yazının konusu.

Araç sigortaları dendiğinde ilk akla gelen sigorta türlerinden birisi de kasko sigortası sürücülerin trafik içerisinde hem kendilerinin hem de etrafındakilerin güvenliğini sağlamak, olası kaza ve hasarlarda ekonomik güvence sağlamak için yaptırmak durumunda oldukları kasko sigortası hakkında en çok merak edilen konulardan birisi de kasko sigortası iptali.

Kasko sigortası, her geçen gün daha kalabalık ve dolayısıyla daha riskli hale gelen trafik akışı içerisinde hayati derecede önemli bir sigorta türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki kasko poliçesini iptal ettirmek istersek, bu hangi durumlarda ve şartlarda mümkün olabilir? Kasko poliçesi iptal şartları ve iptalini gerektiren durumlar dendiğinde akla gelen ihtimal ve şartları şöyle özetleyebiliriz:

Kasko Poliçe Devri

Her şeyden önce kasko poliçesi, araç sürücülerinin her birinin kendi adlarına yapılan bir sigorta türü olduğu için kasko poliçe devri yasal olarak mümkün değildir. Eğer araba satıldıysa, dolayısıyla aracın sahibi ve ruhsattaki isim değiştiyse, bu durumda kasko poliçesi tamamen sonlandırılmak zorundadır.  Kasko poliçe süreleri birer yıllık süreyle yapılıyor fakat sigorta sahipleri vadeleri dolmadan önce de poliçelerini iptal etme hakkına yasal olarak sahiptirler. Dolayısıyla kaskosunun vadesi dolmadan iptal eden sürücüler, kalan vadenin ücretini iade alma hakkına da sahipler. Kasko prim iadesi için sigorta şirketi ile birlikte bir kasko hesaplama işleminin de yapılması gerekiyor.

Araç Sahibinin Vefatı

Kaskoyu iptal ettirmek için zorunlu şartlar doğuran bir diğer ihtimal de araç sahibinin vefat etmesi olarak belirlenmiştir. Bu gibi ihtimallerde araç ile birlikte vefatı gerçekleşmiş olan kişinin adına düzenlenen kasko sözleşmesi, yasal olarak mirasçılara geçmiş oluyor.

Vefat eden birinin kasko sözleşmesinin devam etmesi için mirasçıların, vefattan sonraki 8 iş günü içerisinde sigorta şirketlerine başvurmaları gerekiyor. Bu başvuru ile birlikte kasko poliçeleri iptal ediliyor ve mirasçılar da eğer kaskonun edvam etmesini istiyorlar ise kasko yenileme işlemi gerçekleştirilerek kendi adları üzerine aktarılıyor.

Kasko yenileme işlemleri mirasçılar tarafından istenmiyorsa kasko poliçesi de iptal ediliyor ve kaskonun geriye kalan vadesi de yeniden hesaplanarak mirasçılara ödeniyor.

Kaskolu Aracın Satılması Durumunda

Peki kaskolu aracın satılması durumunda ne yapmak gerekiyor? Eğer bir aracın sahibi, kaskolu aracını satmışsa ve yerine yeni bir araç satın almayacaksa, bu gibi hallerde sigorta şirketine başvuru yapması gerekiyor. Bu başvuru sonucunda sigorta poliçesinin iptal işlemleri gerçekleşir ve kalan gün sayısına düşen prim borcu hesaplanarak poliçe sahibine ödemesi yapılır.

Kasko Hesaplama

Kasko şirketleri ve kasko paketleri arasında siz de incelemeler yaparak yeni bir kasko başvurusunda bulunacaksanız, başvuru yapmadan önce en güvenilir şirketlere ve primlere ulaştığınıza emin olmanız gerekiyor. İlerleyen süreçte baştan göz önüne alınmayan ihtimaller ile canınızın sıkılmaması için en iyi kasko şirketleri üzerinden sizin beklentilerinize, ihtiyacınıza ve bütçenize en uygun kasko paketlerine ulaşmanızda fayda var.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.