Ana SayfaSigortaKasko Teklifi Alma İşlemi Nasıl Belirlenir?

Kasko Teklifi Alma İşlemi Nasıl Belirlenir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Zorunlu trafik sigortası, yasa gereği yapılması gereken araç sigortasıdır. Ve herhangi bir kaza durumunda kendi aracınızın değil, karşı tarafın zararının bir kısmını karşılar. Kasko ise; aracınızı kaza, yanma, çalınma gibi durumlarda karşılaşılabilecek zararları kapsayan bir sigorta çeşididir. Yani kasko yaptırıp belirli bir prim karşılığında hasarların bütün maliyetini kasko yaptırdığınız sigorta şirketine devretmiş oluyorsunuz. Kasko teklifi alınıp poliçeniz hazırlanıyor ve faydalanmaya başlıyorsunuz. Kaskonun amacı bir yönden kendi aracınızı garantiye almaktır. Yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek için geçerli bir araçtır.

Kasko Teklifi Almak

Kasko teklifi alma işlemi, aracın değeri, ruhsat sahibinin yaşı ve bulunduğu il esas alınarak belirlenir. Ayrıca talep edilen önlemler olursa kasko fiyatında değişiklikler olur. Söz konusu fiyat belirleme işlemi her sigorta acentesinde farklılık gösterir. Çünkü her firmanın hizmet bedeli ve ücretleri farklıdır. Kasko teklifi alınırken belirli standartlar var demiştik bu standartların haricinde talep edilen diğer hizmetler için ek ücret ödenmektedir. Örneğin standart bir kasko paketinde sadece aracın hasarı karşılanırken ekstradan talep edilen çalınmaya ve depreme karşı kasko için ekstra ücret ödeyip fayda sağlanabilmektedir.

Kasko teklifi alma işlemi, üç ana unsur ile belirlenir. Aracın fiyatı, ruhsat sahibinin yaşı ve yaşadığı şehir, her firma kendi bünyesinde sunduğu şartlara göre Kasko teklifi sunar. Yani A firmasında yaklaşık kasko fiyatı 150 TL iken, B firmasında 175 TL olabilir. Her yıl yenilenen ücretler ile birlikte hesaplamalarda değişir. Firmalar bu noktada rekabet ortamı olduğu için farklı taksit imkânları ya da kampanya seçenekleri sunabilir. Örneğin; kredi kartına 6 taksit imkânı gibi. Kasko zorunlu olmamasına rağmen bana göre çok gerekli bir önlemdir. Karşılaştığımız bir kaza durumunda mağduriyetimiz en iyi koşullarda giderilmeye çalışılıyor ve hizmet kısa sürede sağlanıyor. Yani uzun süreli bekleme durumu da söz konusu değil.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.