Ana SayfaSağlıkTahmini Kasko Hesaplama Nasıl Yapılır?

Tahmini Kasko Hesaplama Nasıl Yapılır?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Öncelikle sigorta ve kaskodan bahsedelim. Sigorta, her satın alınan araç için yasalar gereği yapılması zorunlu bir işlemdir. Trafik sigortası herhangi bir kaza durumunda karşı tarafa verilen zararın belli bir kısmını karşılamaktadır.

Kaskonun zorunlu trafik sigortasından ilk farkı kaskonun zorunlu olmaması, bir diğer farkı ise, kendi aracınızı güvenceye almak ve kaza olduğunda sağlık masraflarınızı en iyi derece de karşılamasıdır. Aracınıza kasko yaptırdığınızda ödediğiniz prim karşılığına hasar maliyetini sigorta şirketinde devretmiş oluyorsunuz. Kasko sigorta sorgulama işlemi nasıl yapılır diye sorarsak eğer, sigorta acentesi kullandığı sistem üzerinden aracın değeri, ruhsat sahibinin yaşı ve aracın model yılı baz alınarak yapılır diyebiliriz. Sigorta acentesi Kasko sigorta sorgulama işlemini yaptıktan sonra bir ödeme planı çıkartır.

Tahmini Kasko Hesaplama Nasıl Yapılır?

Kasko fiyatı belirleme işlemi her sigorta acentesinde farklılık göstermektedir. Bunun başlıca nedeni firmalar arası rekabet ve uygulanan sistemdir. Acenteye gittiniz ve Kasko sigorta sorgulama işlemi yapılıp, size bir ödeme planı çıkarıldı. Fakat siz normal standartlarda bir kasko istemiyorsunuz. Kaskonuzun güvenlik çemberini genişletip çalınma, kundaklama vb. risklere karşı da güvence altına almak istiyorsunuz. Bu durumda priminize ek ödeme olarak ücret yansıması olur ve sigorta poliçeniz buna göre çıkartılır. Yani standart bir kasko paketi sadece aracın hasarını karşılarken, ekstra olarak talep edilen her önlem için ekstra ücret ödeyerek diğer önlemlerden de faydalanılabilir. Az önce de belirttiğim gibi her sigorta acentesi verdiği hizmet karşılığında belirli bir ücret talep eder ve bu ücret firmalar arasında farklılık gösterir. Rekabet ortamı olduğu için her acente farklı taksit imkânları ya da kampanya seçenekleri sunabilir. Karşılaşılan herhangi bir kaza durumunda kasko hizmeti sigortalı kişiyi mağdur etmeden anında verilmektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.