Ana SayfaSigortaTrafik Sigortası Neleri Karşılar?

Trafik Sigortası Neleri Karşılar?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir?

Trafik sigortası, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na göre yapılması zorunlu olan ve her yıl yenilenmesi gereken bir sigorta türüdür. Herhangi bir hasar oluştuğunda karşı tarafa verilen zararı karşılamak trafik sigortası kapsamı içinde yer alır. Trafik sigortası olmayan araçların trafiğe çıkması yasaktır ve tespit edildiklerinde cezai yaptırım uygulanır. Trafik sigortası nedir sorusu ile ilgili bilmeniz gereken şeylerden biri de trafik sigortası fiyatlarının sabit olmadığı. Daha önceden sabit olan trafik sigortası fiyatları 2008 yılı itibari ile serbest bırakılmıştır. Trafik sigortasının bedeli hasar geçmişinizin göz önünde bulundurularak özel olarak tekliflendirilir.

Trafik Sigortası Neleri Karşılar?

Zorunlu olarak yapılması gereken trafik sigortası şu teminatları kapsar:

  • Herhangi bir kaza durumunda karşı tarafta oluşan vefat ve tedavi masrafları.
  • Herhangi bir kaza durumunda karşı tarafın aracında oluşan maddi zarar masrafları.

Trafik Sigortası Kapsamı Dışında Kalanlar

Trafik sigortası kapsamı dışında kalan durumlar ise şöyle:

  • Kaza yapan kişinin eşi ve birinci dereceden yakınlarının vefat ve tedavi masrafları,
  • Araç bir yakına verildeyse ve kaza sonucunda bu kişi ile ilgili oluşan vefat ve tedavi masrafları,
  • Sürücünün alkollü olmasına bağlı olarak oluşan maddi zarar ile vefat ve tedavi masrafları.

Ayrıca unutulmamalıdır ki sigorta şirketi, sigorta limitinin üstünde oluşan zararlardan sorumlu tutulmaz.

Herhangi bir kaza durumunda, trafik sigortası hasar karşılama konusunda sadece karşı tarafı ilgilendirdiğinden dolayı, kendi hasarınızın da karşılanmasını istiyorsanız kasko yaptırmalısınız.

En Ucuz Trafik Sigortası Fiyatını Nasıl Bulursunuz?

Trafik sigortası fiyatları duruma göre değişiklik gösteren bir yapıdadır. Çünkü aracın modeli, yılı, sınıfı, sürücünün ehliyet geçmişi, hasarsızlık yılları gibi kriterler doğrultusunda trafik sigortası hesaplaması yapılmaktadır.

Trafik sigortası yapılırken; aracınız taksi, dolmuş, otobüs, minibüs gibi bir türde ise fiyatlar daha yüksek çıkacaktır. Çünkü trafikte daha fazla zaman geçirecek haliyle daha fazla kaza ve hasar riskine sahip olacaksınız.

Aracınız ile birlikte sizin bilgileriniz de oldukça önemli. En önemlisi de hasarsızlık yıllarınız. Yıllar arttıkça hasarsızlık yıllarınız da artıyorsa indirim konusunda da şanslısınız demektir. Sigorta şirketleri kendi fiyat endeksleri doğrultusunda iyi bir indirim avantajı sağlayabilirler.

Ucuz trafik sigortası için yapmanız gereken onlarca şirketten bir kerede teklif alabilmek. Bunun için karşılaştırmalı hizmet sunan şirketler ile iletişime geçebilir, onların sizin için tek tek fiyat sunmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede büyük bir avantajı yakalar, en ucuz fiyatı ve kampanyaları aynı anda görüp karar verme şansına sahip olursunuz.

Trafik Poliçenizi Tanıyor Musunuz?

Aracınızı aldıktan sonra yaptırmak zorunda olduğunuz trafik sigortaları sizi belirli şartlar doğrultusunda koruyacaktır. Başkalarına ve başka araçlara verdiğiniz zararlar limitler doğrultusunda trafik poliçeniz sayesinde karşılanmaktadır. Trafik sigortaları sigortalının aracını korumasa da sigortalının manevi yaşayacağı stres ve tazminat masraflarında yardımcısı olmaktadır.

Trafik poliçeleri yıllık olarak düzenlenmektedir. Poliçenizin onaylandığı tarihten itibaren başlar ve bir yıl sonra aynı günün sonunda sona erer. Poliçenizi henüz bir önceki bitmeden yeniletebilir, sigorta şirketlerinden fiyat isteyebilirsiniz. Siz yeniletseniz bile eski poliçe bitmeden yenisi yürürlüğe girmeyecektir. Sadece fiyat avantajlarından faydalanmış olursunuz. Bu da sizi memnun edecektir.

Poliçeniz iptal ettirilebilir, aracınızı sattığınızda ödenememiş prim haklarınızı talep edebilirsiniz. Olası bir kaza durumunda trafikte poliçeniz olduğu sürece başkalarına verdiğiniz zararlar için hasar masrafı, tedavi giderleri, ölüm tazminatı ödemez; bu riskler karşısında güven içerisinde olursunuz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.