Ana SayfaKredilerMaaşım ile Ne Kadar Kredi Kullanabilirim?

Maaşım ile Ne Kadar Kredi Kullanabilirim?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

X Maaş İle Ne Kadar Kredi Kullanabilirim?

Nakit ihtiyacı olan kişiler bankalardan kredi talebinde bulunmaktadır. Bankalara yapılan kredi başvurusunun onaylanması konusunda pek çok faktör etkili olmaktadır. Bu konuda dikkat edilmesi gereken birçok konu bulunmaktadır. Gerekli şartları karşılayamayan kişilerin kredi talepleri olumsuz cevaplanmaktadır. Bu noktada maaşım ile ne kadar kredi kullanabilirim sorusuna cevap aranmaktadır.

Maaş Göre Kredi Belirlenmesi

Kredi başvurusunda en önemli noktalardan biri gelir durumunuzdur. Kredi başvurularında istenen belgeler arasında yer alan gelir belgesi, ibra edilmesi zorunlu belgeler arasında yer almaktadır. Çalışan kişiler için son 3 aylık gelir belgesi talep edilmektedir. Bunun yanı sıra emekli kişiler için de maaş belgesi talep edilmektedir. Onaylı bir şekilde sunulan belgeler son dönem bilgilerini içermektedir.

Maaş ile ne kadar kredi sorusu sıklıkla gündeme gelmektedir. Bu sorunun en önemli yanıtı, gelir durumunuz göz önüne alınarak geri ödemede sorun yaşamayacağınız kadar taksitlere onay verilmektedir. Yani, gelir durumunuza göre taksit oranları ve kredi miktarı belirlenmektedir. Bu konu bankalar arasında farklılıklar gösterebilir ancak genel anlamda oranlar birbirine yakındır. Maaşım ile ne kadar kredi kullanabilirim sorusunun cevabı farklılık gösterebilmektedir.

Maaş İle Kredi Oranları

Günümüzde bankalar tarafından talep edilen gelir belgenize göre krediye onay verilmektedir. Maaşınızda ne kadar kesinti olduğu ve aylık standart geliriniz hesap edilmekte ve böylece karar verilmektedir. Maaş ile ne kadar kredi  kullanabilirim konusunda genellikle kredi taksiti gelirin %40’ı ile %60’ı arasında değişiklik göstermektedir. Yani gelir durumunuza göre bu yüzdeler arasındaki taksit oranları onaylanmaktadır.

Başvuruda bulunduğunuz kredi, aylık gelirinizin %60’ının üzerinde olursa ödeme konusunda zorluk yaşayacağınız düşünülür ve bu tarz bir krediye onay verilmez. Ödeme planı yapılırken bu konuya dikkat etmeniz, kredinizin kısa sürede onaylanmasını sağlayacaktır. Yani, başvurduğunuz kredinin ortaya çıkacak aylık taksitini sabit geliriniz üzerinden hesaplayabilirsiniz. Böylece maaşım ne kadar kredi kullanabilirim sorusu da kendiliğinden yanıt bulmuş olacaktır.

Tüm Gelir Belgelerini Sunmalısınız

Bankalara sunacağınız belge, sadece maaş belgeniz olursa kredi miktarı buna göre belirlenecektir. Ancak eğer taşınmaz mallar üzerinden gelir elde ediyorsanız, bunun belgesini de sunmanız durumunda kredi miktarı yükselmektedir. Yani, ek iş geliri, ev kirası geliri, faiz geliri gibi sabit gelire sahip olmanız durumunda bu gelirin belgelerini de bankaya ibra edebilirsiniz. Bu şekilde tüm geliriniz hesap edilerek ortaya yüksek miktarda kredi onayı çıkacaktır.

Bankalar toplam gelirinizi hesaplayarak, bu gelirin %40 ile %60’ı civarında olan kredi taksitlerini onaylayacaktır. Maaş ile ne kadar kredi sorusunun sabit bir cevabı olmaması da bu nedenledir. Herkesin maaşı farklı olduğundan ve ek gelir de işin içine girebildiğinden dolayı sabit bir miktar bulunmamaktadır. Bunu belirleyecek olan, bankaya sunacağınız belgelerde yazan toplam geliriniz ve tüm belgeleri eksiksiz bir şekilde sunmanızdır. Sonrasında genellikle olumlu sonuç çıkmakta ve kredi onaylanmaktadır.

Uygun Miktarlar Belirleyin

Kredi talebinde bulunmadan önce, banka şubesine gitmeden kendiniz bir hesap yapabilirsiniz. Bunun için maaş ile ne kadar kredi sorusuna yanıt bulmanız gerekmektedir. Aylık sabit maaş geliriniz ile birlikte diğer tüm sabi gelirinizi toplamanız gerekmektedir. Ortaya çıkan rakamın maksimum oran olan %60’ını hesap etmelisiniz. Ortaya çıkan sonucu düşündüğünüz vade süresi ile çarparak alabileceğiniz maksimum kredi miktarını belirleyebilirsiniz.

Maaşım ne kadar kredi kullanırım sorusunun yanıtı bu kadar basittir. Bu noktada başvuruda bulunacağınız kredinin vade süresini öğrenmenizde fayda vardır. Günümüzde ihtiyaç kredilerinde maksimum 36 ay vade seçeneği bulunmaktadır. Taşıt kredisinde ise maksimum 48 ay vade seçeneği bulunduğunu belirtelim. Yani, kredilerin vade seçenekleri farklı olabilmektedir. Bu etkeni göz önünde bulundurarak hesap yapmanız en doğru sonucu almanızı sağlayacaktır.

Tüm Belgeleriniz Tam Olmalıdır

Kredi onayı konusunda gelir belgenizi sunmanız son derece önemlidir. Bunun yanı sıra, nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi yanınızda bulunmalıdır. Sürücü belgesi ya da pasaportta kabul edilmektedir. Ayrıca, adınıza olan son ayki herhangi bir faturayı da yanınızda bulundurmanız gereklidir. Tüm bu belgelerin yanı sıra her krediye özel bazı belgeler de talep edilebilmektedir. Bu nedenle tüm kredilerde hangi belgelerin gerektiğini araştırarak eksiksiz bilgi alabilirsiniz.

Talep ettiğiniz kredi konusunda maaş ile ne kadar kredi sorusunun yanı sıra kredi notunuza da dikkat etmeniz gerekmektedir. Kredi notu düşük olan, kara listede yer alan kişilerin talepleri onaylanmamaktadır. Bu kişilerin gelirleri iyi olsa bile geçmişte yaşadıkları sorunlardan dolayı kredi talepleri onaylanmamaktadır. Bu nedenle her türlü etkeni göz önünde bulundurmalısınız.

Kredi başvurusu son derece ciddi araştırma gerektiren bir konudur. Bu konuda gelirinizi, kredi notunuzu baz alarak tercih yapmanız gerekmektedir. Kredi notunuzu SMS göndererek ya da ilgili kredi notu kuruluşunun web sayfasına giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Ayrıca, başvuruda bulunacağınız kredinin ihtiyaç kredisi mi, taşıt kredisi mi, konut kredisi mi ya da başka hangi kredi olacağına karar vermelisiniz. Bu tercihiniz hem çekeceğiniz miktarı hem de vade seçeneğini doğrudan etkilemektedir.

Nakit ihtiyacı olan kişiler krediye başvurmadan önce maaşım ne kadar kredi sorusunun cevabını merak etmektedir. Maaşa göre başvurulacak kredi miktarında etkenler bu şekildedir. Tüm bu etkenlere dikkat etmeniz durumunda kredi başvurunuz çok daha kısa sürede sonuçlanacak ve olumlu bir şekilde sonuçlanacaktır.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.