Ana SayfaSigortaUcuz Kasko Nasıl Yaptırılır?

Ucuz Kasko Nasıl Yaptırılır?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Ucuz kasko olarak tabir edilen ve kasko yaptırmayı düşünen hemen her kişi için ekonomik kasko yaptırmak oldukça önemli bir amaçtır. Bununla birlikte gerek kişilerin gerekse acentelerin dikkatsiz bir şekilde gerçekleştirecekleri ve bunu yaparken de ekonomik yani ucuz olmayı hedefledikleri kaskolar sonrasında çok daha ciddi ve pahalı sonuçlar doğurabilmektedir.

Ucuz kasko arayışında olan kişiler, bu arayışlarında ucuz kasko ifadesinden ziyade ekonomik ve indirimli kasko olarak ifadesini kullanmalıdırlar. Zira değerler üzerinden gerçekleşen ve söz konusu değerlerin de somut olduğu sigorta dünyasında belli bir değerin karşılığı da bellidir. Buna göre değerin daha altında işlem yapmak ve ucuz kasko sunmak pek de tavsiye edilen yöntemlerden değildir. Yapılması gereken, kaskolanacak nesnenin iyi incelenmesi ve sunulabilecek indirimlerin öne çıkarılmasıdır. Örnek vermek gerekir, poliçe dönemi kapsamında herhangi bir kaza yapmayan, kazaya karışmayan ve buna bağlı olarak da kasko şirketinden herhangi bir masraf ödemesi talep etmeyen kişiler için bir sonraki poliçe dönemlerinde çeşitli indirimler sağlanabilir. İşte bu noktada ucuz kasko olarak tabir edilebilecek indirimler devreye girebilmektedir.

İndirimli kasko sağlamak için olabilecek senaryolardan bir diğeri de sigorta tutarının yüzde ikisi kadar tutan masraflar için sigorta şirketinden ödeme talep etmemek ve kendi imkânları doğrultusunda hasarı karşılamak bir sonraki poliçe döneminde kişiye indirim olarak dönebilmektedir.

Yaş indirimi ve ehliyet indirimi gibi yukarıda saydıklarımıza ek olarak ucuz kasko temini için dikkate alınabilecek indirimler değerlendirilebilir.

Kasko Ücreti Ne Kadar?

Kasko evinizin önünde park halinde duran veya trafik halindeki aracınızın herhangi bir hasara uğraması sonucu ortaya çıkan masrafların sigorta şirketi tarafından ödenmesi için yaptırılan bir güvencedir. Kasko ücreti her araçtan araca değişiklik göstermektedir.

Her araç sahibi kasko yaptırmadan kasko ücreti ne kadar diye araştırma yapmakta, hem ucuz hem de güvenilir bulduğu sigorta şirketine karar vermektedir. Araç sahipleri kasko ücreti için araştırma yaparken internet üzerinden işlem yaparlarsa daha hızlı ve kolay olmaktadır. İnternet üzerinden araştırma yapan araç sahipleri arama motorlarına kasko ücreti ne kadar, hangi şirkete kasko yaptırmalıyız, ucuz kasko gibi ana başlıkları yazarak çıkan web sitelerinden bilgi edinebilmektedir. Araç sahipleri internet üzerinden kasko ücreti hesaplama yaptırmakta, karşılaştırma yaptırmakta böylece kasko sigorta şirketine karar vermektedir.

Kasko süresi bir yıldır ve Türkiye sınırları içerisinde geçerlidir. Yurt dışı sigortası ek teminata girmekte ve bunu da araç sahibi belirlemektedir. Kasko ücreti seçilen kasko paketine, araç sahibinin belirlediği teminatlara, aracın hasar geçmişine, aracın bulunduğu ile, aracın markası ve modeline göre değişiklik göstermektedir. Her araç için özel bir kasko değeri belirlenir. Aynı zamanda kasko ücreti her sigorta şirketinden şirketine de değişiklik göstermektedir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.