Ana SayfaSigortaZorunlu Trafik Sigortası Teminatları

Zorunlu Trafik Sigortası Teminatları

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Trafik sigortası ülkemizde yapılması zorunlu olan bir sigorta türü. Herhangi bir kaza durumunda, karşı tarafta oluşabilecek hasarları gidermeye yönelik olan zorunlu trafik sigortası teminatlarını detaylı bir şekilde biliyor olmak hasar durumu ile karşılaştığınızda size kolaylık sağlayacaktır.

Zorunlu Trafik Sigortası Teminatları

Trafik sigortası teminatları ve limitleri Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenmektedir. Trafik sigortası fiyatları ve ödeme koşulları sigorta şirketlerine göre değişiklik gösterse de tüm sigorta şirketleri, Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen bu trafik sigortası teminatlarını karşılamak zorundadır. Sigorta şirketlerindeki ücret farklılığı ise sigorta yapılacak aracın model yılı, sigortalının mesleği, aracın türü ve hasarsızlık gibi durumlara göre değişime uğrayabilir.

Trafik Sigortası Genel Teminatları

Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen zorunlu trafik sigortası genel teminatları aşağıdaki gibidir:

  • Kişi başı vefat ve tedavi teminatı: Hasar sonucunda meydana gelen yaralanmaların tedavi masrafları ile vefat durumlarına yönelik masrafların karşılanması.
  • Kaza başına vefat ve tedavi teminatı: Hasar durumunda kazaya dahil olan her bir kişi için vefat ya da tedavi masraflarının karşılanması.
  • Araç ve kaza başına maddi hasar teminatı: Hasar durumunda sigortalı kişinin karşı tarafta meydana gelmesine yol açtığı maddi zararların karşılanması.

Trafik sigortası her yıl yenilenmelidir. Trafik sigortası olmayan araçlar tespit edilmeleri halinde cezai işleme tabi olurlar. Herhangi bir kaza durumunda sizin tarafınızda oluşacak hasarların da karşılanmasını istiyorsanız trafik sigortasına ek olarak aracınıza kasko da yaptırabilirsiniz.

Aracınızda trafik sigortası yoksa ya da yenileme zamanı geldiyse Hangisi.net üzerinden hızlı bir şekilde zorunlu trafik sigortası sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Hangisi.net sigorta sorgulama işlemi ile trafik sigortası fiyatları hakkında bilgi alabilir, acentaya gitmeye gerek kalmadan sigortanızı yaptırabilirsiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.