Ana SayfaKredilerKredi Çekerken İstenen Belgeler

Kredi Çekerken İstenen Belgeler

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Çekerken İçin İstenen Belgeler

Nakit paraya ihtiyacı olan kişiler, bu sorunu kısa sürede çözmek için kredi çekme yoluna gitmektedir. Çeşitli ihtiyaçlara göre çeşitli krediler belirlenmiştir. Bu kredilerin faiz oranları, vade seçenekleri birbirinden farklıdır. Ayrıca bankalar farklı faiz oranları ve ödeme seçenekleri belirlemektedir. Kredi çekerken istenen belgeler sıklıkla aratılmaktadır. Bu noktada her banka kredi evrakları konusunda bazı taleplerde bulunmaktadır.

İhtiyaç Kredi Çekerken İstenen Belgeler

  • Ziraat Bankası; Başvuru Formu – Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Sürücü Belgesi ya da Pasaport – Gelir Belgesi

Nakit ihtiyacı olan kişiler genellikle ihtiyaç kredisine başvuruda bulunmaktadır. Herhangi bir sebep gerektirmeyen ve özel belge talep edilmeyen bu kredide limitler genellikle düşük seviyededir. Kredi için ne gerekli sorunun ihtiyaç kredisi için cevabı son derece basittir.

İhtiyaç kredisi için, öncelikle başvurduğunuz bankada form doldurmanız gerekmektedir. Sonrasında nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ya da pasaportunuzun aslı ile birlikte fotokopisini yanınızda bulundurmalısınız. Kredi evrakları konusunda diğer ihtiyacınız ise, başvuruda bulunan kişi adına olan son elektrik, su, doğalgaz ya da benzeri faturanın ibraz edilmesi gereklidir. Faturanın yerine ikametgah belgesi de verilebilir.

İhtiyaç kredisi için başvuran kişiden, gelir belgesi de talep edilmektedir. Ücretli maaş ile çalışan kişilerden son 3 aylık maaş bordrosu, emekli olanlardan ise emekli maaşını gösteren yazı talep edilmektedir. İş yeri sahiplerinden ise, gerekli bilanço rakamlarını gösteren yazı talep edilmektedir.

Konut Kredisi İçin Gerekli Evraklar

  • Ziraat Bankası; Başvuru Formu – Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Sürücü Belgesi ya da Pasaport – Gelir Belgesi – Serbest Meslek Sahipleri için bağlı oldukları meslek kuruluşundan alınan üyelik belgesi fotokopisi – Satın alınmak istenen konutun tapu belgesi fotokopisi

Ülkemizde en fazla başvurulan kredilerden biri de konut kredisidir. Ev sahibi olmak isteyen ancak bunun için nakit sıkıntısı çeken kişiler için bankalar tarafından yüksek miktarlarda kredi verilmektedir. Bu kredide faiz oranları genellikle makul seviyededir. Vade anlamında da en uzun vadeli kredilerden birisidir.

Konut kredisi konusunda kredi için ne gerekli sorusunun yanıtı, öncelikle ihtiyaç kredisi için belirtilen tüm belgelerin tam olması gerekmektedir. Genel belgeler yani, nüfus cüzdanı, fatura, gelir belgesi gibi belgeler eksiksiz şekilde sunulmalıdır. Bu belgelerin yanı sıra, almak istediğiniz konuta ait yapı kullanım izni belgesi veya satın alacağınız konuta ait onaylı tapu fotokopisini başvuru esnasında banka şubesine sunmanız gerekmektedir. Bu kredilerde genellikle borç bitene kadar konut ipotek ettirilmektedir. Bu kredi için kredi evrakları bu şekildedir.

Taşıt Kredisi İçin Gerekli Belgeler

  • Ziraat Bankası; Başvuru Formu – Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Sürücü Belgesi ya da Pasaport – Gelir Belgesi – Serbest Meslek Mensupları için, bağlı oldukları meslek kuruluşundan alınan üyelik belgesi fotokopisi

Ülkemizde kullanıcıların sık başvurduğu krediler arasında taşıt kredisi yer almaktadır. Araç almak isteyen ancak nakit konusunda sıkıntı çeken kişiler genellikle bu krediye başvuruda bulunmaktadır. Bu kredilerde uzun vade seçeneği ve uygun faiz oranları sunulmaktadır. Taşıt kredisi konusunda kredi için ne gerekli sorusunun birkaç yanıtı bulunmaktadır.

Taşıt kredisi konusunda kredi evrakları için öncelikle genel belgeleri sunmalısınız. Tüm kredilerde olduğu gibi, nüfus cüzdanı ya da sürücü belgesi, adınıza olan son fatura ya da ikametgah belgesi, gelir belgesi ya da emekli maaş belgesi gibi belgeleri sunmanız gerekmektedir. Bu genel belgelerin yanı sıra, satın almak istediğiniz araca ait proforma fatura veya noter satış belgesi talep edilmektedir.

Diğer Krediler İçin Gerekli Belgeler

Bankalar tarafından üretici kredisi, ticari kredi gibi çeşitli kredi imkanları sunulmaktadır. Tüm krediler için öncelikle genel belgeleri sunmanız gerekmektedir. Sonraki aşamada her krediye özel olarak belirlenen bazı belgeleri sunmanız gereklidir. Yani, üretici kredisi almak istediğinizde ürününüzle ilgili belgeleri ibra etmeniz gerekmektedir.

Tüm krediler belirli faiz oranları ile sunulmaktadır. Bazı kredilerin geri ödemesi aylık olurken bazı kredilerde 3 aylık periyotlarla olmaktadır. Bazı bankalar taksit erteleme seçeneğini sunarken, bazı bankalar ödeme konusunda esneklikler sunmaktadır. Bu konuda gerekli araştırmaları yaparak karar vermeniz en doğru tercihi yapmanızı sağlayacaktır.

Kredi için ne gerekli sorusunun en net cevabı, her kredide genel ve özel belgelerin talep edilmesidir. Kredi evrakları konusunda tam ve belirlenen tüm belgeleri eksiksiz şekilde ibra etmeniz, kredinin onaylanma sürecini hızlandıracaktır. Aksi takdirde krediniz ya onaylanmayacak ya da belgeleri düzgün şekilde tamamlamanız tarafınıza iletilecektir.

Kredilerde Kefillerden İstenen Belgeler

Bankalar bazı durumlarda kredi çekmek isteyen kişilerden kefil talebinde bulunabilmektedir. Bir kişinin kefil olarak sayılması için bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Kredi için ne gerekli sorusunun diğer cevabı da kefiller için istenen kredi evrakları konusunda bilgi sahibi olmaktır.

Krediye başvuran kişiye kefil olacak kişiden öncelikle nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ya da pasaportunun hem aslı hem de fotokopisi talep edilmektedir. Ayrıca, kefil olan kişinin ikametgah belgesi de talep edilebilmektedir. Bunun yanı sıra, kefilliğinin uygun olup olmayacağının belirlenmesi için gelir belgesi ya da emekliyse emekli maaş belgesi talep edilmektedir.

Tüm kredi evrakları tam olsa bile kredi notu düşük kişiler kefil olarak kabul edilmemektedir. Tıpkı krediye başvuruda bulunanda olduğu gibi kefil olarak başvuruda bulunan kişilerin de belirli bir kredi notuna sahip olması gerekmektedir. Ayrıca, kefilin gelirinin de istenilen rakamda belirleyici olduğu da bilinmelidir.

Hangi isim altında olursa olsun, hangi bankadan kredi çekerseniz çekin mutlaka geri ödeme konusunu göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Elbette ki herkesin acil nakit ihtiyacı olmaktadır ve bu durum normaldir. Ancak bu durumda aceleyle karar vermek, faiz oranlarını dikkate almamak, geri ödeme konusunu göz ardı etmek son derece yanlıştır. Geri ödemede yaşayacağınız sorunların hem kredi notunuzun düşmesine hem de hukuksal anlamda zor durumda kalmanız neden olacağını da unutmadan karar vermelisiniz.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.